Морски дарове с кускус
- Общо време 10мин.
- 5мин.
Приготвяне - 5мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
2 порции
200 г Сьомга, котлети
200 г Рататуй
50 г Замразени морски дарове, маринара
130 г Среднозърнест грис
120 г Нахут от консерва
2 ч.л. Подправки
2 с.л. Зехтин
130 мл Вода
Сол и пипер
Приготвяне
Стъпка 1 /6
Пригответе съставките.
200г Сьомга, котлети 200г Рататуй 50г Замразени морски дарове, маринара 130г Среднозърнест грис 120г Нахут от консерва 2ч.л. Подправки 2с.л. Зехтин 130мл Вода Сол и пипер
Стъпка 2 /6
Смесете в смесителна купа половината от подправките с рататуй и ги оставете настрани. Налейте олио в купата.
200г Рататуй 2ч.л. Подправки 2с.л. Зехтин
Стъпка 3 /6
Изсипете гриса в купата и разбъркайте. Разбърквайте, като добавяте вода, нахут и останалите подправки и морски дарове.
130г Среднозърнест грис 120г Нахут от консерва 2ч.л. Подправки 130мл Вода
Стъпка 4 /6
Поставете кошничката за готвене на пара в купата върху сместа с грис. В основата поставете рататуй и добавете рибата без припокриване. Добавете сол.
200г Сьомга, котлети Сол и пипер
Стъпка 5 /6
Приготвяне под налягане.
Стъпка 6 /6
Излейте бульона върху гриса. Оставете да престои 5 минути. Сервирайте всичко.
130г Среднозърнест грис