Мраморна торта с шоколад и карамел
- Общо време 1ч. 20мин.
- 30мин.
Приготвяне - 50мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
6 порции
20 г Масло за формата за торта
350 г Захар
60 г Мед
5 cl Вода
100 г Солено масло
12 cl Единична сметана
20 cl Неутрално масло
4 Яйца
250 г Брашно
1 Бакпулвер
20 г Какао
7 cl Мляко
Аксесоари
Тавичка за оттичане
Приготвяне
Стъпка 1 /5
Намажете с мазнина форма за торта с диаметър 20 см.
Стъпка 2 /5
В малка тенджера загрейте 160 г захар с меда и водата. Когато започне да се образува карамел, добавете маслото, нарязано на кубчета, и сметаната, като избягвате всякакви пръски. Оставете настрана.
Стъпка 3 /5
Пригответе тестото: разбъркайте заедно маслото и останалата захар. Добавете яйцата, след това брашното и бакпулвера, пресяти заедно. Разделете сместа на две равни части: към едната добавете какаото и млякото, а към другата - 150 г охладен карамел.
Стъпка 4 /5
Изсипете 3 лъжици от шоколадовата смес във формата за торта, след това 3 лъжици от карамелената смес и така нататък, за да се получи мраморен ефект на ивици. Поставете формата върху грил на средния рафт на вашия Easy Fry Oven & Grill. Затворете вратата.
Стъпка 5 /5
Настройте да готвите в режим DESSERT (Десерт) на 160°C за 50 минути. След 35 минути готвене покрийте тортата с лист хартия за печене, за да не покафенее прекалено много. Оставете тортата да изстине, преди да я извадите от формата, полейте я с останалата част от карамела и сервирайте.