Октопод по кипърски
- Общо време 40мин.
- 20мин.
Приготвяне - 20мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
6 порции
900 г Октопод (готвен под нялагане 10 мин)
90 мл Червено вино
90 мл Оцет от сайдер
3 бр. Звeздовиден анасон
210 г Нарязани домати
1.5 бр. Глава лук, тънко нарязан
3 бр. Скилидка чесън, без кълн
1 Букет гарни
1.5 Чаша магданоз, нарязан
Сол, пипер
Приготвяне
Стъпка 1 /4
Пригответе съставките.
900г Октопод (готвен под нялагане 10 мин) 90мл Червено вино 90мл Оцет от сайдер 3бр. Звeздовиден анасон 210г Нарязани домати 1.5бр. Глава лук, тънко нарязан 3бр. Скилидка чесън, без кълн 1 Букет гарни 1.5 Чаша магданоз, нарязан Сол, пипер
Стъпка 2 /4
Нарежете октопода на парчета от около 1 см и ги сложете в тигана с другите съставки, с изключение на магданоза.
900г Октопод (готвен под нялагане 10 мин) 90мл Червено вино 90мл Оцет от сайдер 3бр. Звeздовиден анасон 210г Нарязани домати 1.5бр. Глава лук, тънко нарязан 3бр. Скилидка чесън, без кълн 1 Букет гарни Сол, пипер
Стъпка 3 /4
Приготвяне под налягане.
Стъпка 4 /4
Добавете магданоза. Охлаждайте 24 часа преди консумацията.
1.5 Чаша магданоз, нарязан