Октопод по кипърски
Tefal
Рецепта на Tefal

Октопод по кипърски

ratings.0

-/5 -

  • Общо време 40мин.
  • Приготвяне
    20мин.
  • Приготвяне
    20мин.
  • Охлаждане
    0мин.

Съставки

6 порции

  • 900 г Октопод (готвен под нялагане 10 мин)

  • 90 мл Червено вино

  • 90 мл Оцет от сайдер

  • 3 бр. Звeздовиден анасон

  • 210 г Нарязани домати

  • 1.5 бр. Глава лук, тънко нарязан

  • 3 бр. Скилидка чесън, без кълн

  • 1 Букет гарни

  • 1.5 Чаша магданоз, нарязан

  • Сол, пипер

Приготвяне

Стъпка 1 /4

Пригответе съставките.

  • 900г Октопод (готвен под нялагане 10 мин)
  • 90мл Червено вино
  • 90мл Оцет от сайдер
  • 3бр. Звeздовиден анасон
  • 210г Нарязани домати
  • 1.5бр. Глава лук, тънко нарязан
  • 3бр. Скилидка чесън, без кълн
  • 1 Букет гарни
  • 1.5 Чаша магданоз, нарязан
  • Сол, пипер

Стъпка 2 /4

Нарежете октопода на парчета от около 1 см и ги сложете в тигана с другите съставки, с изключение на магданоза.

  • 900г Октопод (готвен под нялагане 10 мин)
  • 90мл Червено вино
  • 90мл Оцет от сайдер
  • 3бр. Звeздовиден анасон
  • 210г Нарязани домати
  • 1.5бр. Глава лук, тънко нарязан
  • 3бр. Скилидка чесън, без кълн
  • 1 Букет гарни
  • Сол, пипер

Стъпка 3 /4

Приготвяне под налягане.

Стъпка 4 /4

Добавете магданоза. Охлаждайте 24 часа преди консумацията.

  • 1.5 Чаша магданоз, нарязан