Ориз Биряни
- Общо време 25мин.
- 18мин.
Приготвяне - 7мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
6 порции
300 г Ориз басмати, измит
2 Щипка шафран на прах
4.5 с.л. Индийски подправки
30 г Обелен шам фъстък
3 с.л. Фъстъчено олио
300 г Патладжан, на кубчета
1.5 бр. Глава червен лук, нарязан
225 г Зелен фасул, нарязан
150 г Замразен зелен грах
60 г Стафиди
Сол
Приготвяне
Стъпка 1 /9
Пригответе съставките.
Стъпка 2 /9
Измийте и нарежете патладжаните на кубчета.
Стъпка 3 /9
Обелете и нарежете на ситно червения лук.
Стъпка 4 /9
Измийте и нарежете зеления фасул на три.
Стъпка 5 /9
Излейте олиото в съда.
Стъпка 6 /9
Добавете подправките и патладжана. Запържете за 5 мин. Добавете лука, зеления фасул, стафидите и зеления грах. Гответе 2 мин, посолете.
Стъпка 7 /9
Оставете ги настрани. Добавете в съда ориза с двойно на теглото му вода. Добавете шафрана. Добавете сол.
Стъпка 8 /9
Време за приготвяне: 7 минути
Стъпка 9 /9
Добавете сготвените зеленчуци и шам фъстък. Разбъркайте. Сервирайте с месо или риба.