Ориз Биряни
Tefal
Рецепта на Tefal

Ориз Биряни

ratings.0

-/5 -

  • Общо време 25мин.
  • Приготвяне
    18мин.
  • Приготвяне
    7мин.
  • Охлаждане
    0мин.

Съставки

6 порции

  • 300 г Ориз басмати, измит

  • 2 Щипка шафран на прах

  • 4.5 с.л. Индийски подправки

  • 30 г Обелен шам фъстък

  • 3 с.л. Фъстъчено олио

  • 300 г Патладжан, на кубчета

  • 1.5 бр. Глава червен лук, нарязан

  • 225 г Зелен фасул, нарязан

  • 150 г Замразен зелен грах

  • 60 г Стафиди

  • Сол

Приготвяне

Стъпка 1 /9

Пригответе съставките.

Стъпка 2 /9

Измийте и нарежете патладжаните на кубчета.

Стъпка 3 /9

Обелете и нарежете на ситно червения лук.

Стъпка 4 /9

Измийте и нарежете зеления фасул на три.

Стъпка 5 /9

Излейте олиото в съда.

Стъпка 6 /9

Добавете подправките и патладжана. Запържете за 5 мин. Добавете лука, зеления фасул, стафидите и зеления грах. Гответе 2 мин, посолете.

Стъпка 7 /9

Оставете ги настрани. Добавете в съда ориза с двойно на теглото му вода. Добавете шафрана. Добавете сол.

Стъпка 8 /9

Време за приготвяне: 7 минути

Стъпка 9 /9

Добавете сготвените зеленчуци и шам фъстък. Разбъркайте. Сервирайте с месо или риба.