Ориз Биряни
- Общо време 25мин.
- 18мин.Приготвяне 
- 7мин.Приготвяне 
- 0мин.Охлаждане 
Съставки
6 порции
- 300 г Ориз басмати, измит 
- 2 Щипка шафран на прах 
- 4.5 с.л. Индийски подправки 
- 30 г Обелен шам фъстък 
- 3 с.л. Фъстъчено олио 
- 300 г Патладжан, на кубчета 
- 1.5 бр. Глава червен лук, нарязан 
- 225 г Зелен фасул, нарязан 
- 150 г Замразен зелен грах 
- 60 г Стафиди 
- Сол 
Приготвяне
Стъпка 1 /9
Пригответе съставките.
Стъпка 2 /9
Измийте и нарежете патладжаните на кубчета.
Стъпка 3 /9
Обелете и нарежете на ситно червения лук.
Стъпка 4 /9
Измийте и нарежете зеления фасул на три.
Стъпка 5 /9
Излейте олиото в съда.
Стъпка 6 /9
Добавете подправките и патладжана. Запържете за 5 мин. Добавете лука, зеления фасул, стафидите и зеления грах. Гответе 2 мин, посолете.
Стъпка 7 /9
Оставете ги настрани. Добавете в съда ориза с двойно на теглото му вода. Добавете шафрана. Добавете сол.
Стъпка 8 /9
Време за приготвяне: 7 минути
Стъпка 9 /9
Добавете сготвените зеленчуци и шам фъстък. Разбъркайте. Сервирайте с месо или риба.

