Ориз със зелено къри и златен боб
- Общо време 12ч. 17мин.
- 10мин.
Приготвяне - 7мин.
Приготвяне - 12ч.
Охлаждане
Съставки
4 порции
160 г Ориз басмати
440 мл Вода
1 ч.л. Паста от зелено къри
70 г Златен боб, киснат 12 ч
1 бр. Глава лук, обелен и нарязан
2 бр. Скилидки чесън
2 с.л. Млян шам фъстък
2 ч.л. Паста от шам фъстък
Сол, пипер
Приготвяне
Стъпка 1 /4
Пригответе съставките.
160г Ориз басмати 440мл Вода 1ч.л. Паста от зелено къри 70г Златен боб, киснат 12 ч 1бр. Глава лук, обелен и нарязан 2бр. Скилидки чесън 2с.л. Млян шам фъстък 2ч.л. Паста от шам фъстък Сол, пипер
Стъпка 2 /4
Поставете в тигана всички съставки без шам фъстъка и разбъркайте старателно, за да размесите пастата от къри и от шам фъстък.
160г Ориз басмати 440мл Вода 1ч.л. Паста от зелено къри 70г Златен боб, киснат 12 ч 1бр. Глава лук, обелен и нарязан 2бр. Скилидки чесън 2ч.л. Паста от шам фъстък Сол, пипер
Стъпка 3 /4
Приготвяне под налягане.
Стъпка 4 /4
Сервирайте декориран с шам фъстък.
2с.л. Млян шам фъстък