Павлова със захаросана дюля
Tefal
Рецепта на Tefal

Павлова със захаросана дюля

ratings.0

-/5 -

  • Общо време 1ч. 59мин.
  • Приготвяне
    30мин.
  • Приготвяне
    29мин.
  • Охлаждане
    1ч.

Съставки

4 порции

  • 2 Дюля от около 250 г

  • 300 г Захар

  • 100 мл Вода

  • 4 Целувки

  • 40 cl Бита сметана

  • 4 с.л. Печени бадеми на люспи

Приготвяне

Стъпка 1 /6

Пригответе съставките.

  • 2 Дюля от около 250 г
  • 300г Захар
  • 100мл Вода
  • 4 Целувки
  • 40cl Бита сметана
  • 4с.л. Печени бадеми на люспи

Стъпка 2 /6

Пригответе 100 г нарязана дюля на порция. Разпределете ги равномерно върху дъното на формата.

  • 2 Дюля от около 250 г

Стъпка 3 /6

Излейте върху тях водата със захарта. Разбърквайте сместа, докато захарта се разтопи. Залейте плода във формата с този сироп.

  • 300г Захар
  • 100мл Вода

Стъпка 4 /6

Изплакнете тигана. Налейте в него 300 мл вода. Добавете кошничката за готвене на пара и формата. Покрийте я с опаковъчно фолио, за да сте сигурни, че формата е затворена правилно.

Стъпка 5 /6

Приготвяне под налягане.

Стъпка 6 /6

Оставете ги да изстинат. Украсете целувките с плода, бита сметана и печени бадеми.

  • 40cl Бита сметана
  • 4с.л. Печени бадеми на люспи