Павлова със захаросана дюля
- Общо време 1ч. 59мин.
- 30мин.
Приготвяне - 29мин.
Приготвяне - 1ч.
Охлаждане
Съставки
4 порции
2 Дюля от около 250 г
300 г Захар
100 мл Вода
4 Целувки
40 cl Бита сметана
4 с.л. Печени бадеми на люспи
Приготвяне
Стъпка 1 /6
Пригответе съставките.
2 Дюля от около 250 г 300г Захар 100мл Вода 4 Целувки 40cl Бита сметана 4с.л. Печени бадеми на люспи
Стъпка 2 /6
Пригответе 100 г нарязана дюля на порция. Разпределете ги равномерно върху дъното на формата.
2 Дюля от около 250 г
Стъпка 3 /6
Излейте върху тях водата със захарта. Разбърквайте сместа, докато захарта се разтопи. Залейте плода във формата с този сироп.
300г Захар 100мл Вода
Стъпка 4 /6
Изплакнете тигана. Налейте в него 300 мл вода. Добавете кошничката за готвене на пара и формата. Покрийте я с опаковъчно фолио, за да сте сигурни, че формата е затворена правилно.
Стъпка 5 /6
Приготвяне под налягане.
Стъпка 6 /6
Оставете ги да изстинат. Украсете целувките с плода, бита сметана и печени бадеми.
40cl Бита сметана 4с.л. Печени бадеми на люспи