Паеля с карфиол с шафран
- Общо време 25мин.
- 12мин.
Приготвяне - 13мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
2 порции
1 бр. Глава лук, нарязан
0.5 бр. Червена чушка, на кубчета
8 бр. Резен чоризо
6 бр. Едри скариди
1 бр. Пилешко бутче, разполовено
1 бр. Щипка шафран
50 cl Пилешки бульон
300 г Карфиол, наситнен като оризови зърна
100 г Замразен грах
1 с.л. Зехтин
Приготвяне
Стъпка 1 /6
Пригответе съставките.
1бр. Глава лук, нарязан 0.5бр. Червена чушка, на кубчета 8бр. Резен чоризо 6бр. Едри скариди 1бр. Пилешко бутче, разполовено 1бр. Щипка шафран 50cl Пилешки бульон 300г Карфиол, наситнен като оризови зърна 100г Замразен грах 1с.л. Зехтин
Стъпка 2 /6
Излейте олиото в тенджерата.
1с.л. Зехтин
Стъпка 3 /6
Задушете лука с чушките. Добавете чоризото и скаридите и гответе 3 минути. Оставете ги настрани.
1бр. Глава лук, нарязан 0.5бр. Червена чушка, на кубчета 8бр. Резен чоризо 6бр. Едри скариди
Стъпка 4 /6
Без да изплаквате тигана, сложете пилешкото и го запържете отвсякъде. Добавете шафрана и излейте отгоре бульона.
1бр. Пилешко бутче, разполовено 1бр. Щипка шафран 50cl Пилешки бульон
Стъпка 5 /6
Приготвяне под налягане.
Стъпка 6 /6
След като се сготви, добавете карфиола и граха и гответе още 2 минути.
300г Карфиол, наситнен като оризови зърна 100г Замразен грах