Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Рецепта на Tefal

Паеля с карфиол с шафран

ratings.0

-/5 -

  • Общо време 25мин.
  • Приготвяне
    12мин.
  • Приготвяне
    13мин.
  • Охлаждане
    0мин.

Съставки

2 порции

  • 1 бр. Глава лук, нарязан

  • 0.5 бр. Червена чушка, на кубчета

  • 8 бр. Резен чоризо

  • 6 бр. Едри скариди

  • 1 бр. Пилешко бутче, разполовено

  • 1 бр. Щипка шафран

  • 50 cl Пилешки бульон

  • 300 г Карфиол, наситнен като оризови зърна

  • 100 г Замразен грах

  • 1 с.л. Зехтин

Приготвяне

Стъпка 1 /6

Пригответе съставките.

  • 1бр. Глава лук, нарязан
  • 0.5бр. Червена чушка, на кубчета
  • 8бр. Резен чоризо
  • 6бр. Едри скариди
  • 1бр. Пилешко бутче, разполовено
  • 1бр. Щипка шафран
  • 50cl Пилешки бульон
  • 300г Карфиол, наситнен като оризови зърна
  • 100г Замразен грах
  • 1с.л. Зехтин

Стъпка 2 /6

Излейте олиото в тенджерата.

  • 1с.л. Зехтин

Стъпка 3 /6

Задушете лука с чушките. Добавете чоризото и скаридите и гответе 3 минути. Оставете ги настрани.

  • 1бр. Глава лук, нарязан
  • 0.5бр. Червена чушка, на кубчета
  • 8бр. Резен чоризо
  • 6бр. Едри скариди

Стъпка 4 /6

Без да изплаквате тигана, сложете пилешкото и го запържете отвсякъде. Добавете шафрана и излейте отгоре бульона.

  • 1бр. Пилешко бутче, разполовено
  • 1бр. Щипка шафран
  • 50cl Пилешки бульон

Стъпка 5 /6

Приготвяне под налягане.

Стъпка 6 /6

След като се сготви, добавете карфиола и граха и гответе още 2 минути.

  • 300г Карфиол, наситнен като оризови зърна
  • 100г Замразен грах