Панакота с лимони и круши
- Общо време 16мин.
- 10мин.
Приготвяне - 6мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
4 порции
400 мл Нискомаслена сметана
6 с.л. Захар
1 бр. Лайм (сок и кора)
2 с.л. Кафява захар
3 бр. Лист желатин
200 г Круши, на малки кубчета
7 г Масло
70 мл Вода
Стъклени чаши
Приготвяне
Стъпка 1 /7
Пригответе съставките.
400мл Нискомаслена сметана 6с.л. Захар 1бр. Лайм (сок и кора) 2с.л. Кафява захар 3бр. Лист желатин 200г Круши, на малки кубчета 7г Масло 70мл Вода Стъклени чаши
Стъпка 2 /7
Обелете и нарежете крушите.
200г Круши, на малки кубчета
Стъпка 3 /7
Размекнете желатина в малко ледено студена вода.
3бр. Лист желатин
Стъпка 4 /7
Излейте сметаната в тигана. Добавете захарта, лимонените кори, желатина и разбийте (до маса с равномерна плътност). Разлейте в стъклените чаши. Охлаждайте 6 часа.
400мл Нискомаслена сметана 6с.л. Захар 1бр. Лайм (сок и кора) 3бр. Лист желатин Стъклени чаши
Стъпка 5 /7
Поставете кубчетата от круша в тигана с маслото, лимонов сок, вода и кафява захар.
1бр. Лайм (сок и кора) 2с.л. Кафява захар 200г Круши, на малки кубчета 7г Масло 70мл Вода
Стъпка 6 /7
Приготвяне под налягане.
Стъпка 7 /7
Сервирайте панакотата студена, залята с пълна супена лъжица компот от круши.