Паниран карфиол по азиатски
- Общо време 45мин.
- 25мин.
Приготвяне - 20мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
8 порции
350 г брашно
3 ч.л. червен пипер
3 ч.л. Чесън на прах
50 cl Мляко
200 г Панко галета
3 Карфиол
3 с.л. сусам
200 г Сладък чили сос
50 г сос Срирача
2 Сок от лайм
20 г кленов сироп
Приготвяне
Стъпка 1 /6
Измийте карфиола и го нарежете на розички. В голяма купа смесете брашното, червения пипер и чесъна на прах. Постепенно налейте млякото и разбийте, докато се получи гладка, хомогенна смес. Добавете панко галетата в плитка чиния. Потопете всяко парче карфиол в сместа и след това в галетата.
Стъпка 2 /6
В малка купа смесете сладкия чили сос със соса Срирача, сока от лайм и кленовия сироп.
Стъпка 3 /6
Включете уреда. Включете чекмедже 1. Изберете програма ЗЕЛЕНЧУЦИ на 200°C за 20 минути. Сложете розичките карфиол на грил решетката в чекмедже 1. Включете чекмедже 2. Изберете програма ЗЕЛЕНЧУЦИ на 200°C за 24 минути. Сложете розичките карфиол на грил решетката в чекмедже 2.
Стъпка 4 /6
Натиснете бутона SYNC. Натиснете START, за да започне готвенето.
Стъпка 5 /6
Разбъркайте карфиола по средата на времето за готвене.
Стъпка 6 /6
Изсипете карфиола в чиния и го полейте с чили сос. Поръсете със сусам. Сервирайте със свинско филе.