Tefal
Tefal
Рецепта на Tefal

Паниран карфиол по азиатски

ratings.0

-/5 -

  • Общо време 45мин.
  • Приготвяне
    25мин.
  • Приготвяне
    20мин.
  • Охлаждане
    0мин.

Съставки

8 порции

  • 350 г брашно

  • 3 ч.л. червен пипер

  • 3 ч.л. Чесън на прах

  • 50 cl Мляко

  • 200 г Панко галета

  • 3 Карфиол

  • 3 с.л. сусам

  • 200 г Сладък чили сос

  • 50 г сос Срирача

  • 2 Сок от лайм

  • 20 г кленов сироп

Приготвяне

Стъпка 1 /6

Измийте карфиола и го нарежете на розички. В голяма купа смесете брашното, червения пипер и чесъна на прах. Постепенно налейте млякото и разбийте, докато се получи гладка, хомогенна смес. Добавете панко галетата в плитка чиния. Потопете всяко парче карфиол в сместа и след това в галетата.

  • 350г брашно
  • 3ч.л. червен пипер
  • 3ч.л. Чесън на прах
  • 50cl Мляко
  • 200г Панко галета
  • 3 Карфиол

Стъпка 2 /6

В малка купа смесете сладкия чили сос със соса Срирача, сока от лайм и кленовия сироп.

  • 200г Сладък чили сос
  • 50г сос Срирача
  • 2 Сок от лайм
  • 20г кленов сироп

Стъпка 3 /6

Включете уреда. Включете чекмедже 1. Изберете програма ЗЕЛЕНЧУЦИ на 200°C за 20 минути. Сложете розичките карфиол на грил решетката в чекмедже 1. Включете чекмедже 2. Изберете програма ЗЕЛЕНЧУЦИ на 200°C за 24 минути. Сложете розичките карфиол на грил решетката в чекмедже 2.

Стъпка 4 /6

Натиснете бутона SYNC. Натиснете START, за да започне готвенето.

Стъпка 5 /6

Разбъркайте карфиола по средата на времето за готвене.

Стъпка 6 /6

Изсипете карфиола в чиния и го полейте с чили сос. Поръсете със сусам. Сервирайте със свинско филе.

  • 3с.л. сусам