*Japanese shrimp fritters
- Общо време 37мин.
- 25мин.
Приготвяне - 12мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Открийте пълната гама
Показване на още - Открийте пълната гама -
Съставки
4 порции
1 Яйце
10 cl вода
70 г Обикновено брашно
35 г Царевично брашно
1.5 ч.л. Бакпулвер
1 с.л. зехтин
Сол и черен пипер
16 Големи сурови скариди
80 г Панко галета
100 г майонеза
12 г сос Срирача
0.5 ч.л. Чесън на прах
Приготвяне
Стъпка 1 /6
В съд смесете жълтъка с водата. Добавете обикновеното брашно, царевичното брашно и бакпулвера и разбийте добре. Оставете настрана в хладилник.
Стъпка 2 /6
Почистете скаридите, като запазите опашките.
Стъпка 3 /6
Изсипете галетата, солта и черния пипер в плитък съд. Потопете скаридите в сместа за темпура, след това в галетата и ги поставете върху тавата в уреда. Започнете да готвите.
Стъпка 4 /6
По средата на времето за готвене обърнете скаридите и гответе, докато порозовеят равномерно
Стъпка 5 /6
През това време пригответе соса. Смесете майонезата, соса Срирача и чесъна в купа.
Стъпка 6 /6
След като скаридите станат готови, сервирайте веднага.