Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Рецепта на Tefal

Паста с патладжани и аншоа

Оценка четири звезди (средна)

4/5 -

  • Общо време 23мин.
  • Приготвяне
    15мин.
  • Приготвяне
    8мин.
  • Охлаждане
    0мин.

Съставки

2 порции

  • 160 г Паста казарече

  • 200 г Патладжани

  • 0.5 бр. Лимон, сок

  • 1 бр. Скилидка чесън

  • 1 с.л. Зехтин (задължително)

  • 0.5 ч.л. Млян кимион

  • 1 с.л. Магданоз

  • 10 бр. Мариновани аншоа

  • 0.33 ч.л. Захар

  • 270 мл Солена вода

Приготвяне

Стъпка 1 /7

Пригответе съставките.

  • 160г Паста казарече
  • 200г Патладжани
  • 0.5бр. Лимон, сок
  • 1бр. Скилидка чесън
  • 1с.л. Зехтин (задължително)
  • 0.5ч.л. Млян кимион
  • 1с.л. Магданоз
  • 10бр. Мариновани аншоа
  • 0.33ч.л. Захар
  • 270мл Солена вода

Стъпка 2 /7

Измийте патладжаните и ги нарежете на кубчета със страна 2 см.

  • 200г Патладжани

Стъпка 3 /7

Обелете и нарежете на ситно скилидките чесън.

  • 1бр. Скилидка чесън

Стъпка 4 /7

Измийте и нарежете магданоза.

  • 1с.л. Магданоз

Стъпка 5 /7

Сложете в съда поред: 150 грама патладжани, чесън, захар, олио, вода и остатъка от патладжаните.

  • 200г Патладжани
  • 1бр. Скилидка чесън
  • 1с.л. Зехтин (задължително)
  • 0.33ч.л. Захар
  • 270мл Солена вода

Стъпка 6 /7

Приготвяне под налягане.

Стъпка 7 /7

Добавете лимон, кимион и магданоз. Сервирайте декорирано с аншоа.

  • 0.5бр. Лимон, сок
  • 0.5ч.л. Млян кимион
  • 1с.л. Магданоз
  • 10бр. Мариновани аншоа