Паста с патладжани и аншоа
- Общо време 23мин.
- 15мин.
Приготвяне - 8мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
2 порции
160 г Паста казарече
200 г Патладжани
0.5 бр. Лимон, сок
1 бр. Скилидка чесън
1 с.л. Зехтин (задължително)
0.5 ч.л. Млян кимион
1 с.л. Магданоз
10 бр. Мариновани аншоа
0.33 ч.л. Захар
270 мл Солена вода
Приготвяне
Стъпка 1 /7
Пригответе съставките.
160г Паста казарече 200г Патладжани 0.5бр. Лимон, сок 1бр. Скилидка чесън 1с.л. Зехтин (задължително) 0.5ч.л. Млян кимион 1с.л. Магданоз 10бр. Мариновани аншоа 0.33ч.л. Захар 270мл Солена вода
Стъпка 2 /7
Измийте патладжаните и ги нарежете на кубчета със страна 2 см.
200г Патладжани
Стъпка 3 /7
Обелете и нарежете на ситно скилидките чесън.
1бр. Скилидка чесън
Стъпка 4 /7
Измийте и нарежете магданоза.
1с.л. Магданоз
Стъпка 5 /7
Сложете в съда поред: 150 грама патладжани, чесън, захар, олио, вода и остатъка от патладжаните.
200г Патладжани 1бр. Скилидка чесън 1с.л. Зехтин (задължително) 0.33ч.л. Захар 270мл Солена вода
Стъпка 6 /7
Приготвяне под налягане.
Стъпка 7 /7
Добавете лимон, кимион и магданоз. Сервирайте декорирано с аншоа.
0.5бр. Лимон, сок 0.5ч.л. Млян кимион 1с.л. Магданоз 10бр. Мариновани аншоа