Печен карфиол с лимонов сос
- Общо време 30мин.
- 15мин.
Приготвяне - 15мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съвместими уреди (3)
Съставки
6 порции
1.5 Малък карфиол
3 с.л. Зехтин
45 г Тахан
15 cl Зехтин
7.5 cl Лимонов сок
Сол, черен пипер
Приготвяне
Стъпка 1 /4
Отстранете листата на карфиола, след това го нарежете на четвъртинки и извадете централното стъбло. Нарежете всеки сегмент на розички и го поставете в голяма купа.
Стъпка 2 /4
Добавете зехтина, солта и пипера и разбъркайте добре.
Стъпка 3 /4
Поставете грил плочата в купата и сложете съставките върху нея в купата на уреда (ако е необходимо, гответе на две партиди). Уред с автоматични програми: Настройте режима FRIES (Пържени картофи) за 15 минути, като не забравяйте да разбъркате по средата на готвенето. Уред с механичен термостат 2 в 1: Настройте на 180°C за 15 минути, като не забравяйте да разбъркате по средата на готвенето.
Стъпка 4 /4
Междувременно направете сос, който да поднесете към карфиола, като смесите тахана, зехтина и лимоновия сок.