Печен праз с лук и бекон
- Общо време 30мин.
- 25мин.
Приготвяне - 5мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
2 порции
2 бр. Голям стрък праз
50 г Ивици бекон
0.5 Глава лук, ситно нарязан
1 бр. Картоф, на малки кубчета
150 г Нарязани гъби
Сол, пипер
1 с.л. Растително масло
Приготвяне
Стъпка 1 /6
Пригответе съставките.
2бр. Голям стрък праз 50г Ивици бекон 0.5 Глава лук, ситно нарязан 1бр. Картоф, на малки кубчета 150г Нарязани гъби Сол, пипер 1с.л. Растително масло
Стъпка 2 /6
Разрежете стръковете на дълги парчета. Вържете частите една към друга по 2. Налейте зехтина в съда.
2бр. Голям стрък праз 1с.л. Растително масло
Стъпка 3 /6
Запържете лука и парченцата бекон. Добавете гъбите. Гответе докато загубят обем. Сложете сол. Добавете картофите, разбъркайте.
50г Ивици бекон 0.5 Глава лук, ситно нарязан 1бр. Картоф, на малки кубчета 150г Нарязани гъби Сол, пипер
Стъпка 4 /6
Отстранете 2/3 от сместа. Добавете стръковете праз, като постепенно връщате по малко от сместа. Добавете 1/2 чаша вода.
Стъпка 5 /6
Приготвяне под налягане
Стъпка 6 /6
Сервирайте печения праз върху канапе от зеленчуци и парченца бекон.