Печен праз с лук и бекон
Tefal
Рецепта на Tefal

Печен праз с лук и бекон

ratings.0

-/5 -

  • Общо време 30мин.
  • Приготвяне
    25мин.
  • Приготвяне
    5мин.
  • Охлаждане
    0мин.

Съставки

2 порции

  • 2 бр. Голям стрък праз

  • 50 г Ивици бекон

  • 0.5 Глава лук, ситно нарязан

  • 1 бр. Картоф, на малки кубчета

  • 150 г Нарязани гъби

  • Сол, пипер

  • 1 с.л. Растително масло

Приготвяне

Стъпка 1 /6

Пригответе съставките.

  • 2бр. Голям стрък праз
  • 50г Ивици бекон
  • 0.5 Глава лук, ситно нарязан
  • 1бр. Картоф, на малки кубчета
  • 150г Нарязани гъби
  • Сол, пипер
  • 1с.л. Растително масло

Стъпка 2 /6

Разрежете стръковете на дълги парчета. Вържете частите една към друга по 2. Налейте зехтина в съда.

  • 2бр. Голям стрък праз
  • 1с.л. Растително масло

Стъпка 3 /6

Запържете лука и парченцата бекон. Добавете гъбите. Гответе докато загубят обем. Сложете сол. Добавете картофите, разбъркайте.

  • 50г Ивици бекон
  • 0.5 Глава лук, ситно нарязан
  • 1бр. Картоф, на малки кубчета
  • 150г Нарязани гъби
  • Сол, пипер

Стъпка 4 /6

Отстранете 2/3 от сместа. Добавете стръковете праз, като постепенно връщате по малко от сместа. Добавете 1/2 чаша вода.

Стъпка 5 /6

Приготвяне под налягане

Стъпка 6 /6

Сервирайте печения праз върху канапе от зеленчуци и парченца бекон.