Tefal
Tefal
Рецепта на Tefal

Печена тиква и лаврак с шамфъстък

ratings.0

-/5 -

  • Общо време 45мин.
  • Приготвяне
    15мин.
  • Приготвяне
    30мин.
  • Охлаждане
    0мин.

Съставки

2 порции

  • За тиквата:

  • 1 Малка тиква

  • 1 с.л. Зехтин

  • 1 с.л. Пчелен мед

  • 3 стръкче Розмарин

  • Сол и пипер

  • За лаврака:

  • 2 Големи стекове от лаврак

  • 100 г кисело мляко

  • 2 с.л. Нарязан копър

  • 0.25 ч.л. Чесън на прах

  • 25 г Накълцан шамфъстък

  • 40 г Панко галета

  • 2 с.л. Накълцан магданоз

  • 1 с.л. Зехтин

  • Сол и пипер

Приготвяне

Стъпка 1 /7

Измийте тиквата и я нарежете по дължина. Отстранете семките с лъжица и направете улейчета отгоре върху месестата част. С помощта на четка намажете с мазнина месестата част на тиквата. После я намажете и с малко мед. Овкусете със сол и черен пипер, и поръсете с розмарин.

  • 1 Малка тиква
  • 1с.л. Зехтин
  • 1с.л. Пчелен мед
  • 3стръкче Розмарин
  • Сол и пипер

Стъпка 2 /7

Подсушете и овкусете рибата. В малка купа смесете киселото мляко, копъра и чесъна на прах. С четката рапределете равномерно сместа върху рибата. В дълбока чиния смесете шамфъстъка, панко галетата и магданоза. Подправете със сол и черен пипер. Потопете намазаната с кисело мляко страна на рибата в сместа.

  • 2 Големи стекове от лаврак
  • 100г кисело мляко
  • 2с.л. Нарязан копър
  • 0.25ч.л. Чесън на прах
  • 25г Накълцан шамфъстък
  • 40г Панко галета
  • 2с.л. Накълцан магданоз
  • 1с.л. Зехтин
  • Сол и пипер

Стъпка 3 /7

Включете уреда. Включете чекмедже 1. Изберете програма ЗЕЛЕНЧУЦИ на 200°C за 30 минути. Сложете двете половини на тиквата на грил решетката в чекмедже 1. Включете чекмедже 2. Изберете програма РИБА на 180°C за 15 минути. Сложете рибните филенца на грил решетката в чекмедже 2.

Стъпка 4 /7

Натиснете SYNC, така че готвенето и в двете чекмеджета да завърши по едно и също време.. Натиснете START, за да започне готвенето и в двете чекмеджета.

Стъпка 5 /7

Обърнете половинките тиква по средата на времето за готвене.

Стъпка 6 /7

Уверете се, че рибата е добре сготвена. Нужното време за готвене може да варира в зависимост от размера на парчетата. Увеличете времето с още една минута, ако е необходимо, докато месото започне да се раздробява лесно с вилица.

Стъпка 7 /7

Сервирайте половинките тиква с рибните стекове. Полейте със зехтин и сервирайте с резен лимон.

Подобни рецепти

Tefal
Tefal
1ч. 27мин.

Печена тиква цигулка

ratings.NaN

Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Печена тиква цигулка
Tefal
Tefal
50мин.

Печена тиква

ratings.NaN

Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Печена тиква
Tefal
Tefal
25мин.

Печена тиква със сирене фета и мащерка

ratings.NaN

Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Печена тиква със сирене фета и мащерка
Tefal
Tefal
35мин.

Гриловано халуми с шамфъстък и печени моркови

ratings.NaN

Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Гриловано халуми с шамфъстък и печени моркови
Tefal
Tefal
40мин.

Хрупкави кнедли от миди Сен Жак с шамфъстък и пармезан

ratings.NaN

Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Хрупкави кнедли от миди Сен Жак с шамфъстък и пармезан