Печени смокини с „галета”
- Общо време 26мин.
- 10мин.
Приготвяне - 16мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
4 порции
40 г Овесени ядки
40 г Захар
40 г Брашно
40 г Масло
550 г Смокини
1 ч.л. Захар
1 Портокал
Аксесоари
Extra Crisp
Приготвяне
Стъпка 1 /6
Тази рецепта изисква аксесоара Extra Crisp. Пригответе съставките.
40г Овесени ядки 40г Захар 40г Брашно 40г Масло 550г Смокини 1ч.л. Захар 1 Портокал
Стъпка 2 /6
Добавете овесените ядки, захарта, брашното и маслото в купата за готвене и разбъркайте с върха на пръстите си, за да получите текстура на трохи.
40г Овесени ядки 40г Захар 40г Брашно 40г Масло
Стъпка 3 /6
Пържете за няколко минути. Отстранете и оставете настрана.
Стъпка 4 /6
Добавете смокините, захарта и портокала в купата.
550г Смокини 1ч.л. Захар 1 Портокал
Стъпка 5 /6
Гответе под налягане. Разпределете в купичките и покрийте с трохите.
Стъпка 6 /6
Сложете капака Extra Crisp и стартирайте ръчен режим (Manual) : 15 минути на 180°C.