Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Рецепта на Tefal

Патешки тажин с тиква и смокини

ratings.0

- /5 -

  • Общо време 45мин.
  • Приготвяне
    15мин.
  • Приготвяне
    30мин.
  • Охлаждане
    0мин.

Съставки

4 порции

  • 2 Патешки филета от гърди

  • Сол

  • 250 г Мускатна тиква (или едроплодна тиква)

  • 1 Лук

  • 2 с.л. Зехтин

  • 2 ч.л. Канела на прах

  • 1 ч.л. Кимион на прах

  • 2 с.л. Течен мед

  • 8 Меки сушени смокини

  • Пипер

  • 20 г Тиквени семки

Аксесоари

  • дълбок тиган
    дълбок тиган

Приготвяне

Стъпка 1 /8

Отстранете цялата сланина от патешките филета. Нарежете на кубчета около 1 с.л. патешка сланина. Нарежете ги наполовина по дължина, след което нарежете всяка половина на 5 кубчета. Овкусете със сол и оставете настрана. Обелете и нарежете мускатна тиква на кубчета. Обелете лука и го нарежете на тънко.

  • 2 Патешки филета от гърди
  • Сол
  • 250г Мускатна тиква (или едроплодна тиква)
  • 1 Лук

Стъпка 2 /8

Загрейте тиган за пържене на среден огън и изчакайте, докато термичното обозначение се оцвети напълно в червено. Разтопете патешката сланина и добавете зехтина.

  • 2с.л. Зехтин

Стъпка 3 /8

Запържете кубчетата филе до златисто и ги извадете от тигана.

Стъпка 4 /8

Поставете лука, канелата и кимиона в тигана. Деглазирайте със 100 мл вода и изстържете соковете от готвенето. Добавете мед и гответе, докато лукът се задуши.

  • 1 Лук
  • 2ч.л. Канела на прах
  • 1ч.л. Кимион на прах
  • 2с.л. Течен мед

Стъпка 5 /8

Добавете кубчетата тиква и смокините. Изсипете 150 мл вода. Овкусете със сол и пипер.

  • Сол
  • 250г Мускатна тиква (или едроплодна тиква)
  • 8 Меки сушени смокини
  • Пипер

Стъпка 6 /8

Покрийте и оставете да къкри за 20 минути на слаб огън, докато кубчетата тиква са „ал денте“.

  • 250г Мускатна тиква (или едроплодна тиква)

Стъпка 7 /8

Добавете кубчетата филе. Покрийте и оставете да къкри за 2 минути. Те трябва да добият розов цвят.

Стъпка 8 /8

Добавете тиквените семки и сервирайте.

  • 20г Тиквени семки