Печени яйца с артишок
Tefal
Рецепта на Tefal

Печени яйца с артишок

ratings.0

-/5 -

  • Общо време 14мин.
  • Приготвяне
    10мин.
  • Приготвяне
    4мин.
  • Охлаждане
    0мин.

Съставки

6 порции

  • 270 г Печен маринован артишок

  • 375 г Рикота

  • 24 бр. Листа нарязана рукола

  • Сол, пипер

  • 6 бр. Яйца

  • 200 мл Вода

Приготвяне

Стъпка 1 /6

Пригответе съставките.

  • 270г Печен маринован артишок
  • 375г Рикота
  • 24бр. Листа нарязана рукола
  • Сол, пипер
  • 6бр. Яйца
  • 200мл Вода

Стъпка 2 /6

Смесете в едно всички съставки без яйцата. Разпределете сместа в рамекини.

  • 270г Печен маринован артишок
  • 375г Рикота
  • 24бр. Листа нарязана рукола
  • Сол, пипер

Стъпка 3 /6

Счупете отгоре едно яйце.

  • 6бр. Яйца

Стъпка 4 /6

Сложете рамекините в кошничката за готвене на пара и после в съда с 200 мл вода.

  • 200мл Вода

Стъпка 5 /6

Приготвяне под налягане

Стъпка 6 /6

Сервирайте!