Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Рецепта на Tefal

Печени яйца с рикота и спанак

ratings.0

- /5 -

  • Общо време 25мин.
  • Приготвяне
    12мин.
  • Приготвяне
    13мин.
  • Охлаждане
    0мин.

Съставки

2 порции

  • 1 Шалот

  • 0.5 Портокал

  • 100 г Рикота

  • 90 г Високомаслена сметана (около 40%)

  • Сол, пипер

  • 200 г Пресен спанак

  • 1 ч.л. Зехтин

  • 20 г Леко осолено масло

  • 2 Цели яйца

Аксесоари

  • Висока тенджера/тенджера
    Висока тенджера/тенджера
  • тиган
    тиган

Приготвяне

Стъпка 1 /8

Загрейте фурната предварително на 180°C.

Стъпка 2 /8

Нарежете на дребно шалота и настържете кората на половин портокал.

  • 1 Шалот
  • 0.5 Портокал

Стъпка 3 /8

В купа смесете рикотата и сметаната. Добавете нарязания шалот, портокаловата кора и подправете.

  • 100г Рикота
  • 90г Високомаслена сметана (около 40%)
  • Сол, пипер

Стъпка 4 /8

В тиган за пържене загрейте зехтина, след което маслото. Добавете спанака. Подправете.

  • 200г Пресен спанак
  • 1ч.л. Зехтин
  • 20г Леко осолено масло

Стъпка 5 /8

Разделете спанака в двете мини гювечета и добавете сметаната.

Стъпка 6 /8

Чукнете по едно яйце във всяко гювече.

  • 2 Цели яйца

Стъпка 7 /8

Поставете капаците на гювечетата и печете за 10 минути.

Стъпка 8 /8

Сервирайте горещо.