Печени яйца със зеленчуци
- Общо време 26мин.
- 20мин.
Приготвяне - 6мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
6 порции
6 бр. Големи яйца
3 бр. Лук шалот, нарязан
6 бр. Зелени аспержи, тънко нарязани
120 г Филизи спанак
6 с.л. Пълномаслена сметана
90 г Настърган чедър
Сол, пипер
3 ч.л. Зехтин
Рамекини
200 мл Вода
Приготвяне
Стъпка 1 /6
Пригответе съставките.
6бр. Големи яйца 3бр. Лук шалот, нарязан 6бр. Зелени аспержи, тънко нарязани 120г Филизи спанак 6с.л. Пълномаслена сметана 90г Настърган чедър Сол, пипер 3ч.л. Зехтин
Стъпка 2 /6
Излейте олиото в съда за готвене.
3ч.л. Зехтин
Стъпка 3 /6
Запържете лукчетата шалот и аспержите. Добавете спанака. Подправете и разбъркайте.
3бр. Лук шалот, нарязан 6бр. Зелени аспержи, тънко нарязани 120г Филизи спанак Сол, пипер
Стъпка 4 /6
Разпределете сметаната, зеленчуците и яйцата в рамекините.Завийте ги с фолио и поставете в кошничката за пара, а нея в съда с 200 мл вода.
6бр. Големи яйца 6с.л. Пълномаслена сметана
Стъпка 5 /6
Приготвяне под налягане
Стъпка 6 /6
Добавете сирене и сервирайте.
90г Настърган чедър