Tefal
Tefal
Рецепта на Tefal

Пиле във винен сос

ratings.0

-/5 -

  • Общо време 1ч. 15мин.
  • Приготвяне
    55мин.
  • Приготвяне
    20мин.
  • Охлаждане
    0мин.

Съставки

6 порции

  • 3 клонки Прясна мащерка

  • 5 броя Стръка магданоз с плоски листа

  • 1 бр. Дафинов лист

  • 3 резен Бекон, нарязани на парчета

  • 12 бр. Пилешки бутчета, без кожа

  • Едра сол и смлян пипер

  • 1 бр. Лук, ситно нарязана

  • 6 бр. Моркови, нарязани напречно по диагонала на 1/2-инчови парчета

  • 2 бр. Скилидки чесън, смлени

  • 2 с.л. Доматено пюре

  • 3 с.л. Брашно

  • 350 мл Червено вино

  • 400 мл Пилешки бульон

Приготвяне

Стъпка 1 /7

Използвайки памучен кухненски канап, завържете мащерката, магданоза и дафиновия лист накитка, оставете настрани.

Стъпка 2 /7

Загрейте вашата тенджера Tefal, докато температурния индикатор Thermo-Signal стане равномерно червен. Това означава, че вашата яхния за готвене съдът ви е достигнал правилната температура, за да започнете да готвите.

Стъпка 3 /7

Добавете бекон и гответе до златисто, около 10 минути. С помощта на решетъчна лъжица прехвърлете върху покрита с хартия кърпа, за да се отцеди (оставете мазнината от бекон в тенджера).

Стъпка 4 /7

Повишете топлината до средно висока. Подправете пилешкото обилно със сол и черен пипер. Работете на три партиди, за да избегнете претрупване, запечатайте пилето за около 4 минути на страна. Прехвърлете в чиния; оставете на страна.

Стъпка 5 /7

Добавете лук, моркови и чесън в тенджерата. Гответе, докато лукът омекне, около 4 минути. Сложете доматеното пюре и брашното и разбъркайте; гответе 1 минута.

Стъпка 6 /7

Добавете вино, бульон, пилето и китката от билки. Оставете да заври, покрийте и намалете да къкри. Гответе 10 минути; отворете и оставете да къкри, докато пилето се сготви, около 10 минути. Премахнете и изхвърлете китката билки; Добавете бекон и разбъркайте.

Стъпка 7 /7

Бон апети!