Пиле във винен сос
- Общо време 1ч. 15мин.
- 55мин.
Приготвяне - 20мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
6 порции
3 клонки Прясна мащерка
5 броя Стръка магданоз с плоски листа
1 бр. Дафинов лист
3 резен Бекон, нарязани на парчета
12 бр. Пилешки бутчета, без кожа
Едра сол и смлян пипер
1 бр. Лук, ситно нарязана
6 бр. Моркови, нарязани напречно по диагонала на 1/2-инчови парчета
2 бр. Скилидки чесън, смлени
2 с.л. Доматено пюре
3 с.л. Брашно
350 мл Червено вино
400 мл Пилешки бульон
Приготвяне
Стъпка 1 /7
Използвайки памучен кухненски канап, завържете мащерката, магданоза и дафиновия лист накитка, оставете настрани.
Стъпка 2 /7
Загрейте вашата тенджера Tefal, докато температурния индикатор Thermo-Signal стане равномерно червен. Това означава, че вашата яхния за готвене съдът ви е достигнал правилната температура, за да започнете да готвите.
Стъпка 3 /7
Добавете бекон и гответе до златисто, около 10 минути. С помощта на решетъчна лъжица прехвърлете върху покрита с хартия кърпа, за да се отцеди (оставете мазнината от бекон в тенджера).
Стъпка 4 /7
Повишете топлината до средно висока. Подправете пилешкото обилно със сол и черен пипер. Работете на три партиди, за да избегнете претрупване, запечатайте пилето за около 4 минути на страна. Прехвърлете в чиния; оставете на страна.
Стъпка 5 /7
Добавете лук, моркови и чесън в тенджерата. Гответе, докато лукът омекне, около 4 минути. Сложете доматеното пюре и брашното и разбъркайте; гответе 1 минута.
Стъпка 6 /7
Добавете вино, бульон, пилето и китката от билки. Оставете да заври, покрийте и намалете да къкри. Гответе 10 минути; отворете и оставете да къкри, докато пилето се сготви, около 10 минути. Премахнете и изхвърлете китката билки; Добавете бекон и разбъркайте.
Стъпка 7 /7
Бон апети!