Пиле с грис и тиквички
- Общо време 16мин.
- 15мин.
Приготвяне - 1мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
6 порции
3 с.л. Зехтин
6 бр. Пилешки филенца (по 150 г)
750 г Тиквички, нарязани
360 г Среднозърнест грис
75 г Мед
3 с.л. Султанина
360 cl Пилешки бульон
60 бр. Листа прясна мента, нарязни
Сол, пипер
Приготвяне
Стъпка 1 /8
Пригответе съставките.
3с.л. Зехтин 6бр. Пилешки филенца (по 150 г) 750г Тиквички, нарязани 360г Среднозърнест грис 75г Мед 3с.л. Султанина 360cl Пилешки бульон 60бр. Листа прясна мента, нарязни Сол, пипер
Стъпка 2 /8
Нарежете на ситно листата мента.
60бр. Листа прясна мента, нарязни
Стъпка 3 /8
Излейте зехтина в тенджерата.
3с.л. Зехтин
Стъпка 4 /8
Добавете меда и тиквичките. Гответе от 3 до 5 минути, за да сгъстите меда и много леко да карамелизирате зеленчуците.
750г Тиквички, нарязани 75г Мед
Стъпка 5 /8
Добавете гроздето, пилешкото и бульона. Подправете и разбъркайте.
6бр. Пилешки филенца (по 150 г) 3с.л. Султанина 360cl Пилешки бульон Сол, пипер
Стъпка 6 /8
Приготвяне под налягане.
Стъпка 7 /8
Добавете гриса и ментата. Разбъркайте. Затворете. Оставете гриса да набъбне за 2 минути.
360г Среднозърнест грис 60бр. Листа прясна мента, нарязни
Стъпка 8 /8
Сервирайте!