Пиле с грис и тиквички
- Общо време 16мин.
- 15мин.
Приготвяне - 1мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съвместими уреди (5)
Съставки
6 порции
3 с.л. Зехтин
6 бр. Пилешки филенца (по 150 г)
750 г Тиквички, нарязани
360 г Среднозърнест грис
75 г Мед
3 с.л. Султанина
360 cl Пилешки бульон
60 бр. Листа прясна мента, нарязни
Сол, пипер
Приготвяне
Стъпка 1 /8
Пригответе съставките.
Стъпка 2 /8
Нарежете на ситно листата мента.
Стъпка 3 /8
Излейте зехтина в тенджерата.
Стъпка 4 /8
Добавете меда и тиквичките. Гответе от 3 до 5 минути, за да сгъстите меда и много леко да карамелизирате зеленчуците.
Стъпка 5 /8
Добавете гроздето, пилешкото и бульона. Подправете и разбъркайте.
Стъпка 6 /8
Приготвяне под налягане.
Стъпка 7 /8
Добавете гриса и ментата. Разбъркайте. Затворете. Оставете гриса да набъбне за 2 минути.
Стъпка 8 /8
Сервирайте!