Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Рецепта на Tefal

Пиле с грис и тиквички

ratings.0

0/5 -

  • Общо време 16мин.
  • Приготвяне
    15мин.
  • Приготвяне
    1мин.
  • Охлаждане
    0мин.

Съставки

6 порции

  • 3 с.л. Зехтин

  • 6 бр. Пилешки филенца (по 150 г)

  • 750 г Тиквички, нарязани

  • 360 г Среднозърнест грис

  • 75 г Мед

  • 3 с.л. Султанина

  • 360 cl Пилешки бульон

  • 60 бр. Листа прясна мента, нарязни

  • Сол, пипер

Приготвяне

Стъпка 1 /8

Пригответе съставките.

  • 3с.л. Зехтин
  • 6бр. Пилешки филенца (по 150 г)
  • 750г Тиквички, нарязани
  • 360г Среднозърнест грис
  • 75г Мед
  • 3с.л. Султанина
  • 360cl Пилешки бульон
  • 60бр. Листа прясна мента, нарязни
  • Сол, пипер

Стъпка 2 /8

Нарежете на ситно листата мента.

  • 60бр. Листа прясна мента, нарязни

Стъпка 3 /8

Излейте зехтина в тенджерата.

  • 3с.л. Зехтин

Стъпка 4 /8

Добавете меда и тиквичките. Гответе от 3 до 5 минути, за да сгъстите меда и много леко да карамелизирате зеленчуците.

  • 750г Тиквички, нарязани
  • 75г Мед

Стъпка 5 /8

Добавете гроздето, пилешкото и бульона. Подправете и разбъркайте.

  • 6бр. Пилешки филенца (по 150 г)
  • 3с.л. Султанина
  • 360cl Пилешки бульон
  • Сол, пипер

Стъпка 6 /8

Приготвяне под налягане.

Стъпка 7 /8

Добавете гриса и ментата. Разбъркайте. Затворете. Оставете гриса да набъбне за 2 минути.

  • 360г Среднозърнест грис
  • 60бр. Листа прясна мента, нарязни

Стъпка 8 /8

Сервирайте!