Пиле с ориз и маслини
- Общо време 37мин.
- 10мин.
Приготвяне - 27мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
4 порции
300 г Пилешки гърди
250 г Ориз басмати
1 бр. Червена чушка
1 бр. Нарязана глава лук
400 г Домати на кубчета ( консерва)
85 г Зелени маслини
2 Скилидки чесън, намачкани
1 ч.л. Червен пипер
500 мл Вода
1 Кубче пилешки бульон
Приготвяне
Стъпка 1 /5
Загрейте водата в тигана Tefal с кубчето пилешкия бульон. Отстранете и оставете настрана.
Стъпка 2 /5
Запържете нарязаното на парченца пиле с малко масло за 3 минути на умерен огън. Разбърквайте от време на време. Добавете наситнения лук и счукания чесън. Оставете да се готви за 3 мин.
Стъпка 3 /5
Разбъркайте отново. Добавете ориза и червения пипер, оставете да се готви още 4 мин.
Стъпка 4 /5
Налейте горещия бульон и добавете чушките на малки кубчета. Разбъркайте добре, покрийте и гответе 5 минути.
Стъпка 5 /5
Добавете нарязаните домати и маслини. Покрийте и гответе 15 до 20 минути, докато оризът омекне и няма повече течност в тигана.