Пиле със сушени домати и ориз
- Общо време 55мин.
- 10мин.
Приготвяне - 45мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
4 порции
1 с.л. Зехтин
4 бр. Пилешки бутчета, горна част
4 бр. Пилешки бутчета, долна част
1 бр. Глава червен лук, срязана на 8
1 бр. Червена камба, почистена от семето и нарязана на ситно
4 бр. Счукани скилидки чесън
0.5 ч.ч. Маслини без костилка
0.5 ч.ч. Сушени домати в зехтин
1 ч.л. Сушен босилек
1 ч.л. Сушен риган
0.25 ч.ч. Пресен магданоз, ситно нарязан
1 ч.ч. Дългозърнест ориз
400 г Домати на кубчета
1.5 ч.ч. Пилешки бульон ( или 250 м вода с 1с.л. бульон на прах)
Приготвяне
Стъпка 1 /4
Загрейте фурната до 200c | 400F.
Стъпка 2 /4
Загрейте вашия тиган Tefal, докато Thermo-Signal стане червен. Това означава, че тиганът ви е готов за готвене. Загрейте маслото. Добавете пилето и запържете за 3-4 минути на средно силен огън. Обърнете и изпържете отново до златисто.
Стъпка 3 /4
Добавете лука, нарязаната червена камба и чесъна и запържете за около 3 минути или докато лукът стане прозрачен и леко порозовее. Прехвърлете пилето в чиния; добавете в тигана маслините, сушените домати, босилека, ригана, магданоза и ориза; оставете ориза да попие всички сокове. Върнете парчетата пиле обратно в тигана върху ориза; добавете доматите и бульона. Оставете всичко да заври, разбъркайте пилето в соса. Прехвърлете яситето в съд, подходящ за печене, ако тиганът ви не е със стоманена или махаща се дръжка. Покрийте с фолио и оставете да се пече около 40 минути, докато оризът омекне. Отстранете капака и печете още 8-10 минути на средна температурата или докато пилето стане хрупкаво и златисто.
Стъпка 4 /4
Подправете с малко сол на вкус и поръсете с прясно нарязан магданоз. За още повече вкус, настържете отгоре малко пармезан. Бон апети!