Пилешка балотина с мортадела
- Общо време 36мин.
- 30мин.
Приготвяне - 6мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съвместими уреди (5)
Съставки
6 порции
900 г Пилешки филенца
6 бр. Резен мортадела
3 с.л. Зехтин
1.5 бр. Глава лук
750 г Гъби
500 г Пресни талятели
3 с.л. Магданоз
6 с.л. Шам фъстък
750 мл Зеленчуков бульон
150 мл Нискомаслена сметана
Приготвяне
Стъпка 1 /7
Пригответе съставките.
Стъпка 2 /7
Измийте и нарежете магданоза.
Стъпка 3 /7
Увийте всяко пилешко филе в резен мортадела с шам фъстък. Завийте ги в опаковъчно фолио, за да оформите балотини.
Стъпка 4 /7
Затоплете олиото. Пригответе лука и гъбите. Добавете бульона, пастата и магданоза.
Стъпка 5 /7
Разбъркайте добре. Поставете отгоре кошничката за готвене на пара с балотините вътре.
Стъпка 6 /7
Приготвяне под налягане.
Стъпка 7 /7
Изчакайте 2 минути. Развийте пилешкото. Изцедете. Добавете сметаната към пастата. Сервирайте.