Пилешки бутчета на скара с картофи
- Общо време 42мин.
- 20мин.
Приготвяне - 22мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
4 порции
1 с.л. кафява захар
1 с.л. червен пипер
0.5 ч.л. Чесън на прах
0.5 ч.л. Лук на прах
Сол и пипер
1 кг Пилешки бутчета (8-9 бр.)
1 ч.л. Зехтин
135 г Барбекю сос
300 г Консервирана сладка царевица (отцедена, нетно тегло)
2 Авокадото, обелено и без костилки
250 г Чери домати
0.5 червен лук
1 Сок от лайм
3 с.л. Зехтин
2 с.л. Пресен кориандър
Сол
800 г Картофи
Приготвяне
Стъпка 1 /6
В малка купа смесете захарта и подправките. Подсушете пилешките бутчета с кухненска хартия и ги сложете в голяма купа. Залейте ги със зехтин и барбекю сос, след което ги поръсете с микса от подправки. След като се покрият равномерно, ги оставете настрана 5 минути.
Стъпка 2 /6
Сложете нарязаното на кубчета авокадо, нарязаните на две чери домати, отцедената царевица, сока от лайм, зехтина, ситно нарязания червен лук, ситно нарязания кориандър и солта в голяма купа. Внимателно разбъркайте и оставете на хладно място.
Стъпка 3 /6
Включете уреда.
Стъпка 4 /6
Включете чекмедже 1. Изберете програма ПИЛЕШКО на 200°C за 22 минути. Сложете пилешките бутчета върху грил решетката в чекмедже 1. Включете чекмедже 2. Изберете програма ПЪРЖЕНИ КАРТОФИ на 200°C за 30 минути. Сложете картофите на грил решетката в чекмедже 2.
Стъпка 5 /6
Натиснете SYNC, така че готвенето и в двете чекмеджета да завърши по едно и също време. Натиснете START, за да започне готвенето и в двете чекмеджета. Обърнете бутчетата по средата на времето за готвене, за да се карамелизират равномерно.
Стъпка 6 /6
Сервирайте веднага със салата, картофи и още барбекю сос или друг сос, който обичате.