Пилешки шишчета сатай
- Общо време 31мин.
- 20мин.
Приготвяне - 11мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
4 порции
400 г Пилешки гърди, нарязани на парчета
1 ч.л. Накълцан пресен джинджифил
250 мл Кокосово мляко
2 с.л. Подправки за сос сатай
2 с.л. Фъстъчено масло
2 с.л. Брашно
2 бр. Стрък салатен лук
2 с.л. Галета
2 с.л. Зехтин
Сол, пипер
Приготвяне
Стъпка 1 /5
Пригответе съставките.
400г Пилешки гърди, нарязани на парчета 1ч.л. Накълцан пресен джинджифил 250мл Кокосово мляко 2с.л. Подправки за сос сатай 2с.л. Фъстъчено масло 2с.л. Брашно 2бр. Стрък салатен лук 2с.л. Галета 2с.л. Зехтин Сол, пипер
Стъпка 2 /5
Смесете пилешкото, джинджифила, брашното, салатния лук, галетата, сол и пипер. Направете кюфтета. Налейте олиото в съда.
400г Пилешки гърди, нарязани на парчета 1ч.л. Накълцан пресен джинджифил 2с.л. Брашно 2бр. Стрък салатен лук 2с.л. Галета 2с.л. Зехтин Сол, пипер
Стъпка 3 /5
Запържете кюфтетата. Почистете. Сложете кокосовото мляко, фъстъченото масло, сол, пипер и подправки. Разбърквайте, докато подгрявате.
250мл Кокосово мляко 2с.л. Подправки за сос сатай 2с.л. Фъстъчено масло
Стъпка 4 /5
Набучете кюфтетата върху шишчетата. Оставете ги да врат в соса, докато се запържат.
Стъпка 5 /5
Сервирайте с ориз.