Пилешки шишчета сатай
Tefal
Рецепта на Tefal

Пилешки шишчета сатай

ratings.0

-/5

  • Общо време 31мин.
  • Приготвяне
    20мин.
  • Приготвяне
    11мин.
  • Охлаждане
    0мин.

Съставки

4 порции

  • 400 г Пилешки гърди, нарязани на парчета

  • 1 ч.л. Накълцан пресен джинджифил

  • 250 мл Кокосово мляко

  • 2 с.л. Подправки за сос сатай

  • 2 с.л. Фъстъчено масло

  • 2 с.л. Брашно

  • 2 бр. Стрък салатен лук

  • 2 с.л. Галета

  • 2 с.л. Зехтин

  • Сол, пипер

Приготвяне

Стъпка 1 /5

Пригответе съставките.

  • 400г Пилешки гърди, нарязани на парчета
  • 1ч.л. Накълцан пресен джинджифил
  • 250мл Кокосово мляко
  • 2с.л. Подправки за сос сатай
  • 2с.л. Фъстъчено масло
  • 2с.л. Брашно
  • 2бр. Стрък салатен лук
  • 2с.л. Галета
  • 2с.л. Зехтин
  • Сол, пипер

Стъпка 2 /5

Смесете пилешкото, джинджифила, брашното, салатния лук, галетата, сол и пипер. Направете кюфтета. Налейте олиото в съда.

  • 400г Пилешки гърди, нарязани на парчета
  • 1ч.л. Накълцан пресен джинджифил
  • 2с.л. Брашно
  • 2бр. Стрък салатен лук
  • 2с.л. Галета
  • 2с.л. Зехтин
  • Сол, пипер

Стъпка 3 /5

Запържете кюфтетата. Почистете. Сложете кокосовото мляко, фъстъченото масло, сол, пипер и подправки. Разбърквайте, докато подгрявате.

  • 250мл Кокосово мляко
  • 2с.л. Подправки за сос сатай
  • 2с.л. Фъстъчено масло

Стъпка 4 /5

Набучете кюфтетата върху шишчетата. Оставете ги да врат в соса, докато се запържат.

Стъпка 5 /5

Сервирайте с ориз.