Пилешко с жълто ахи
Tefal
Рецепта на Tefal

Пилешко с жълто ахи

Оценка пет звезди (средна)

5/5 -

  • Общо време 35мин.
  • Приготвяне
    20мин.
  • Приготвяне
    15мин.
  • Охлаждане
    0мин.

Съставки

2 порции

  • 2 Пилешки бутчета

  • 150 г Жълти чушки

  • 0.33 Люти чушки „Птиче око“

  • 400 г Млади картофи

  • 1 Чесън

  • 2 с.л. Свеж магданоз

  • 1 с.л. Растително масло

  • 7 cl Вода

  • Сол, пипер

Приготвяне

Стъпка 1 /6

Пригответе съставките.

  • 2 Пилешки бутчета
  • 150г Жълти чушки
  • 0.33 Люти чушки „Птиче око“
  • 400г Млади картофи
  • 1 Чесън
  • 2с.л. Свеж магданоз
  • 1с.л. Растително масло
  • 7cl Вода
  • Сол, пипер

Стъпка 2 /6

Излейте олиото в купата.

  • 1с.л. Растително масло

Стъпка 3 /6

Запържете пилешките бутчета. Извадете ги. Добавете картофите и чушките. Сотирайте няколко минути.

  • 2 Пилешки бутчета
  • 400г Млади картофи
  • Сол, пипер

Стъпка 4 /6

Сложете отново вътре пилешките бутчета. Добавете чилито, чесън, сол, пипер и вода.

  • 2 Пилешки бутчета
  • 0.33 Люти чушки „Птиче око“
  • 1 Чесън
  • 7cl Вода
  • Сол, пипер

Стъпка 5 /6

Приготвяне под високо налягане.

Стъпка 6 /6

Отстранете чилито, гарнирайте с магданоз и сервирайте.

  • 0.33 Люти чушки „Птиче око“
  • 2с.л. Свеж магданоз