Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Рецепта на Tefal

Пилешко с кускус

ratings.0

-/5 -

  • Общо време 38мин.
  • Приготвяне
    25мин.
  • Приготвяне
    13мин.
  • Охлаждане
    0мин.

Съставки

2 порции

  • 1 бр. Лилава ряпа, нарязана

  • 1 бр. Жълта ряпа, нарязана на 4

  • 1 бр. Морков, нарязан

  • 0.5 бр. Глава лук, нарязан

  • 65 г Нахут

  • 2 бр. Пилешко бутче

  • 1 бр. Наденичка мергез, нарязана

  • 0.5 ч.л. Подправки за кускус

  • 1 с.л. Зехтин

  • 125 г Сготвен грис

Приготвяне

Стъпка 1 /8

Пригответе съставките.

  • 1бр. Лилава ряпа, нарязана
  • 1бр. Жълта ряпа, нарязана на 4
  • 1бр. Морков, нарязан
  • 0.5бр. Глава лук, нарязан
  • 65г Нахут
  • 2бр. Пилешко бутче
  • 1бр. Наденичка мергез, нарязана
  • 0.5ч.л. Подправки за кускус
  • 1с.л. Зехтин
  • 125г Сготвен грис

Стъпка 2 /8

Нарежете морковите на парчета.

  • 1бр. Морков, нарязан

Стъпка 3 /8

Нарежете главите лук.

  • 0.5бр. Глава лук, нарязан

Стъпка 4 /8

Разделете бутчетата от кълките. Отстранете кожата от бутчетата. Остържете месото от краищата на кълките.

  • 1бр. Лилава ряпа, нарязана
  • 2бр. Пилешко бутче

Стъпка 5 /8

Излейте олиото в тенджерата. Запържете пилешкото месо и наденичките мергез. Подправете със сол и пипер. Добавете подправките и лука.

  • 0.5бр. Глава лук, нарязан
  • 2бр. Пилешко бутче
  • 1бр. Наденичка мергез, нарязана
  • 0.5ч.л. Подправки за кускус
  • 1с.л. Зехтин

Стъпка 6 /8

Залейте месото с вода. Сложете отгоре зеленчуците.

  • 1бр. Лилава ряпа, нарязана
  • 1бр. Жълта ряпа, нарязана на 4
  • 1бр. Морков, нарязан

Стъпка 7 /8

Приготвяне под налягане.

Стъпка 8 /8

Сервирайте зеленчуците и месото в една чиния, кускуса – в друга, а бульона отделно.

  • 125г Сготвен грис