Пилешко с кускус
- Общо време 38мин.
- 25мин.
Приготвяне - 13мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
2 порции
1 бр. Лилава ряпа, нарязана
1 бр. Жълта ряпа, нарязана на 4
1 бр. Морков, нарязан
0.5 бр. Глава лук, нарязан
65 г Нахут
2 бр. Пилешко бутче
1 бр. Наденичка мергез, нарязана
0.5 ч.л. Подправки за кускус
1 с.л. Зехтин
125 г Сготвен грис
Приготвяне
Стъпка 1 /8
Пригответе съставките.
Стъпка 2 /8
Нарежете морковите на парчета.
Стъпка 3 /8
Нарежете главите лук.
Стъпка 4 /8
Разделете бутчетата от кълките. Отстранете кожата от бутчетата. Остържете месото от краищата на кълките.
Стъпка 5 /8
Излейте олиото в тенджерата. Запържете пилешкото месо и наденичките мергез. Подправете със сол и пипер. Добавете подправките и лука.
Стъпка 6 /8
Залейте месото с вода. Сложете отгоре зеленчуците.
Стъпка 7 /8
Приготвяне под налягане.
Стъпка 8 /8
Сервирайте зеленчуците и месото в една чиния, кускуса – в друга, а бульона отделно.