Покé със сьомга и сос терияки
- Общо време 50мин.
- 15мин.
Приготвяне - 5мин.
Приготвяне - 30мин.
Охлаждане
Съставки
4 порции
4 филе Филета от сьомга (120 г всяко)
10 cl сос терияки
280 г Ориз басмати, изплакнат добре под струя студена вода
55 cl Вода
1 с.л. захар
4 с.л. Мирин
200 г Едамаме
1 мерна еденица Авокадо, нарязано на шайби
4 Репички, ситно нарязани
50 г Червено зеле, накълцано на ситно
1 с.л. Микс от черен и бял сусам
1 Зелен лук, накълцан на ситно
4 с.л. Накълцан кориандър
4 с.л. Соев сос
Аксесоари
2в1 решетка за цяло ястие
Приготвяне
Стъпка 1 /6
Подгответе съставките.
Стъпка 2 /6
Мариновайте филетата от сьомга в соса терияки и оставете в хладилника 30 минути.
Стъпка 3 /6
Сложете ориза, водата, захарта и мирина в купата на мултикукъра.
Стъпка 4 /6
Поставете решетката в горна позиция и сложете върху нея филетата от сьомга, като внимавате да не се застъпват.
Стъпка 5 /6
Гответе под налягане.
Стъпка 6 /6
Добавете в ястието останалите съставки и сервирайте веднага.