Пудинг с джинджифил и кокос
- Общо време 32мин.
- 20мин.
Приготвяне - 12мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
4 порции
75 г Пудра захар
1 с.л. Сок от лайм
60 г Яйце
80 г Меко масло
105 г Самовтасващо брашно
75 г Кафява захар
0.5 с.л. Кристализиран джинджифил
80 мл Кокосово мляко
1 ч.л. Млян джинджифил
Бита сметана (по желание)
Приготвяне
Стъпка 1 /6
Пригответе съставките.
75г Пудра захар 1с.л. Сок от лайм 60г Яйце 80г Меко масло 105г Самовтасващо брашно 75г Кафява захар 0.5с.л. Кристализиран джинджифил 80мл Кокосово мляко 1ч.л. Млян джинджифил Бита сметана (по желание)
Стъпка 2 /6
Разбийте на сметана маслото и кафявата захар и добавете яйцето. Добавете брашното, масло, джинджифил и кокосово мляко. Оставете пастата да престои.
60г Яйце 80г Меко масло 105г Самовтасващо брашно 75г Кафява захар 0.5с.л. Кристализиран джинджифил 80мл Кокосово мляко
Стъпка 3 /6
Разбийте маслото с кафявата захар, добавете яйцето. Добавете брашно, джинджифил и кокосово мляко. Оставете да престои.
1с.л. Сок от лайм
Стъпка 4 /6
Напълнете чашите на 2/3 с пастата. Покрийте ги с опаковъчно фолио и ги сложете в кошничката за готвене на пара. Налейте в тигана 250 мл вода.
Стъпка 5 /6
Приготвяне под налягане.
Стъпка 6 /6
Извадете чашите и изчакайте 5 мин. Обърнете ги. Напръскайте със сироп и сервирайте със сметана.
Бита сметана (по желание)