Пълнени чушки
- Общо време 22мин.
- 10мин.
Приготвяне - 12мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
4 порции
4 бр. Средни чушки
1 с.л. Зехтин
1 бр. Глава лук, нарязан
1 бр. Скилидка чесън, нарязана
1 ч.л. Червен пипер
400 г Телешка кайма
200 г Обелки от зеленчуци
200 г Ориз
200 г Нарязани домати
400 мл Вода
Сол, пипер
Приготвяне
Стъпка 1 /6
Пригответе съставките.
4бр. Средни чушки 1бр. Глава лук, нарязан 1бр. Скилидка чесън, нарязана 1ч.л. Червен пипер 400г Телешка кайма 200г Обелки от зеленчуци 200г Ориз 200г Нарязани домати 400мл Вода Сол, пипер
Стъпка 2 /6
Почистете чушките.
4бр. Средни чушки
Стъпка 3 /6
Запържете чесъна, лука и червения пипер в зехтина. Добавете говеждото месо и крайчетата и запържете за 5 минути.
1с.л. Зехтин 1бр. Глава лук, нарязан 1бр. Скилидка чесън, нарязана 1ч.л. Червен пипер 400г Телешка кайма 200г Обелки от зеленчуци
Стъпка 4 /6
Напълнете чушките със сместа. Изсипете ориза и нарязаните домати. Налейте вода и добавете чушките.
200г Ориз 200г Нарязани домати 400мл Вода Сол, пипер
Стъпка 5 /6
Приготвяне под налягане
Стъпка 6 /6
Сервирайте с ориз.