Пържена риба с пържени картофи Fish &Chips
- Общо време 23мин.
- 15мин.
Приготвяне - 8мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Открийте пълната гама
Показване на още - Открийте пълната гама -
Съставки
2 порции
60 г брашно
40 г галета
0.5 ч.л. Чесън на прах
0.5 ч.л. Лук на прах
0.5 с.л. Сода бикарбонат
Сол и черен пипер
5 cl Бира
2 Филета от атлантическа треска (по 90 г всяко)
1.5 с.л. Мазнина
Приготвяне
Стъпка 1 /4
Подсушете рибата с кухненска хартия. Изсипете половината брашно и галетата в две плитки чинии. В съд смесете другата половина от брашното, чесъна и лука на прах, содата бикарбонат, сол, черен пипер и бирата. Потопете всяка рибно филе отново в брашното, после в сместа с бира и накрая в галетата. Намажете с мазнина за готвене или използвайте спрей за готвене.
Стъпка 2 /4
Сложете рибните филета в тавата в уреда. Започнете да готвите.
Стъпка 3 /4
По средата на времето за готвене обърнете рибните филета.
Стъпка 4 /4
Сервирайте рибата с чипс и пюре от грах с мента. Добавете няколко резена лимон и сос тартар.