Пържени ньоки със скариди
- Общо време 25мин.
- 10мин.Приготвяне 
- 15мин.Приготвяне 
- 0мин.Охлаждане 
Съставки
6 порции
- 100 г Червена чушка (около 1 бр.) 
- 100 г Жълти чушки (около 1 бр.) 
- 50 г Червен лук (около половин глава) 
- 600 г Картофени ньоки 
- 250 г Чери домати 
- 300 г Сурови обелени скариди 
- 90 г Разтопено масло 
- 2 скилидка Чесън 
- 1 кора от лимон Настърган лимон 
- 2 с.л. Лимонов сок 
- 30 г Нарязан магданоз 
- Сол и пипер 
- 90 г Настърган пармезан 
Аксесоари
- Тава за печене XL 
- Тава за печене 
Приготвяне
Стъпка 1 /5
Измийте и изчистете чушката от семките, преди да я нарежете на кубчета. Нарежете червения лук.
Стъпка 2 /5
Изсипете ньоките в тавата за печене, добавете чушките, лука, чери доматите и скаридите.
Стъпка 3 /5
Смесете разтопеното масло със счуканите скилидки чесън, лимоновата кора, лимоновия сок и накълцания магданоз. Посолете и поръсете с черен пипер, след което изсипете сместа в тавата за печене. Разбъркайте, за да се смеси добре.
Стъпка 4 /5
Поставете тавата за печене във вашия OptiGrill, преди да го включите. Затворете грила и го включете. Ръчният режим се активира автоматично. Изберете Оранжевия цвят от настройките с бутона M и натиснете OK. След като загрее, гответе 10 минути.
Стъпка 5 /5
Разбъркайте, поръсете с настърган пармезан, затворете грила и гриловайте още 5 минути. Сервирайте веднага.


