Пюре от грах с кейл
- Общо време 43мин.
- 20мин.
Приготвяне - 23мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
2 порции
80 г Сушен грах, разполовен
1 бр. Обелен картоф, нарязан на парчета
0.5 бр. Глава лук, обелен и нарязан
100 г Измити и едро нарязани листа от кейл
50 г Пушен бекон на парченца
240 мл Вода
Сол, пипер
1 с.л. Растително масло за готвене
Приготвяне
Стъпка 1 /6
Пригответе съставките.
80г Сушен грах, разполовен 1бр. Обелен картоф, нарязан на парчета 0.5бр. Глава лук, обелен и нарязан 100г Измити и едро нарязани листа от кейл 50г Пушен бекон на парченца 240мл Вода Сол, пипер 1с.л. Растително масло за готвене
Стъпка 2 /6
Загрейте олиото в съда за готвене.
1с.л. Растително масло за готвене
Стъпка 3 /6
Запържете парченцата бекон и лук. Извадете ги. В същата мазнина запържете кейла (на порции, ако е необходимо). Посолете.
0.5бр. Глава лук, обелен и нарязан 100г Измити и едро нарязани листа от кейл 50г Пушен бекон на парченца
Стъпка 4 /6
Извадете кейла и го смесете с бекона и лука. Сложете водата, граха и картофите в съда. Подправете със сол и пипер.
80г Сушен грах, разполовен 1бр. Обелен картоф, нарязан на парчета 240мл Вода Сол, пипер
Стъпка 5 /6
Приготвяне под налягане
Стъпка 6 /6
Пюрирайте съдържанието на тигана. Сервирайте с кейла.