Ребърца в сладко-кисел сос
- Общо време 30мин.
- 10мин.
Приготвяне - 20мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съвместими уреди (5)
Съставки
6 порции
1.2 кг Свински ребра, нарязани
6 с.л. Оризов оцет
4 с.л. Соев сос
6 с.л. Фъстъчено олио
3 бр. Стрък зелен лук, нарязан
1.5 бр. Нарязана зелена чушка
Пипер
1 с.л. Захар
2 ч.л. Настърган джинджифил
100 мл Портокалов сок
Брашно за овалване
Приготвяне
Стъпка 1 /8
Пригответе съставките.
Стъпка 2 /8
Настържете джинджифила.
Стъпка 3 /8
Накълцайте лука.
Стъпка 4 /8
Излейте олиото в съда.
Стъпка 5 /8
Оваляйте ребърцата в брашно. Запържете от всички страни. Добавете лука и чушките.
Стъпка 6 /8
Добавете соевия сос, оризовия оцет, захар, портокалов сок и джинджифил. Добавете пипер.
Стъпка 7 /8
Време за приготвяне: 20 минути
Стъпка 8 /8
Напръскайте ребърцата със соса. Сервирайте с бял ориз.