Ребърца на скара с барбекю сос
- Общо време 50мин.
- 20мин.
Приготвяне - 30мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
4 порции
1.8 кг Свински ребра
4 с.л. кафява захар
1 ч.л. червен пипер
2 ч.л. лют червен пипер
2 ч.л. Чили на прах
2 ч.л. Лук на прах
1 ч.л. Синапено семе
1 ч.л. Чесън на прах
1 ч.л. Сушен риган
Сол и пипер
3 с.л. Барбекю сос
Приготвяне
Стъпка 1 /5
В малка купа смесете кафявата захар, червения пипер, лютия червен пипер, чилито на прах, лука на прах, синапеното семе, чесъна на прах и ригана. Подправете със сол и черен пипер. Отстранете мазнината от ребрата и разрежете комплекта на 2 или 3 части. Разпределете сместа от подправки върху месото, така че да го покрие добре.
Стъпка 2 /5
Включете уреда. Включете чекмедже 1. Уверете се, че грил решетката е поставена в чекмедже 1. Изберете програма ГРИЛ на 200°C за 30 минути. Все още не добавяйте продуктите - уредът автоматично ще започне да загрява. Натиснете START, за да започне готвенето.
Стъпка 3 /5
Когато уредът издаде звуков сигнал и на дисплея се покаже "Add (Добавете)", значи грилът е загрял. Поставете месото върху грил решетката в чекмедже 1 и затворете чекмеджето. Готвенето ще продължи автоматично.
Стъпка 4 /5
Обърнете месото по средата на времето за готвене. Когато остават 5 минути от времето за готвене, намажете ребрата със соса за барбекю и затворете чекмеджето, за да продължи готвенето.
Стъпка 5 /5
Проверете дали месото е сготвено добре и увеличете времето за готвене, ако е необходимо. Оставете месото да почине 5 минути, преди да го нарежете. Полейте месото с барбекю соса непосредствено преди сервиране. Сервирайте със салата от сладки картофи.