Tefal
Tefal
Рецепта на Tefal

Ребърца на скара с барбекю сос

ratings.0

-/5 -

  • Общо време 50мин.
  • Приготвяне
    20мин.
  • Приготвяне
    30мин.
  • Охлаждане
    0мин.

Съставки

4 порции

  • 1.8 кг Свински ребра

  • 4 с.л. кафява захар

  • 1 ч.л. червен пипер

  • 2 ч.л. лют червен пипер

  • 2 ч.л. Чили на прах

  • 2 ч.л. Лук на прах

  • 1 ч.л. Синапено семе

  • 1 ч.л. Чесън на прах

  • 1 ч.л. Сушен риган

  • Сол и пипер

  • 3 с.л. Барбекю сос

Приготвяне

Стъпка 1 /5

В малка купа смесете кафявата захар, червения пипер, лютия червен пипер, чилито на прах, лука на прах, синапеното семе, чесъна на прах и ригана. Подправете със сол и черен пипер. Отстранете мазнината от ребрата и разрежете комплекта на 2 или 3 части. Разпределете сместа от подправки върху месото, така че да го покрие добре.

  • 1.8кг Свински ребра
  • 4с.л. кафява захар
  • 1ч.л. червен пипер
  • 2ч.л. лют червен пипер
  • 2ч.л. Чили на прах
  • 2ч.л. Лук на прах
  • 1ч.л. Синапено семе
  • 1ч.л. Чесън на прах
  • 1ч.л. Сушен риган
  • Сол и пипер

Стъпка 2 /5

Включете уреда. Включете чекмедже 1. Уверете се, че грил решетката е поставена в чекмедже 1. Изберете програма ГРИЛ на 200°C за 30 минути. Все още не добавяйте продуктите - уредът автоматично ще започне да загрява. Натиснете START, за да започне готвенето.

Стъпка 3 /5

Когато уредът издаде звуков сигнал и на дисплея се покаже "Add (Добавете)", значи грилът е загрял. Поставете месото върху грил решетката в чекмедже 1 и затворете чекмеджето. Готвенето ще продължи автоматично.

Стъпка 4 /5

Обърнете месото по средата на времето за готвене. Когато остават 5 минути от времето за готвене, намажете ребрата със соса за барбекю и затворете чекмеджето, за да продължи готвенето.

  • 3с.л. Барбекю сос

Стъпка 5 /5

Проверете дали месото е сготвено добре и увеличете времето за готвене, ако е необходимо. Оставете месото да почине 5 минути, преди да го нарежете. Полейте месото с барбекю соса непосредствено преди сервиране. Сервирайте със салата от сладки картофи.