Tofu ribs with thyme and fried potatoes
- Общо време 2ч. 53мин.
- 20мин.
Приготвяне - 33мин.
Приготвяне - 2ч.
Охлаждане
Съставки
4 порции
500 г Твърдо тофу
3 скилидка Чесън
100 г Сос барбекю
1 с.л. Горчица
6 cl Соев сос
9 cl вода
800 г Картофи
1 с.л. Мазнина
30 г Масло
1 връзки Прясна мащерка
Сол и пипер
Аксесоари
Тава за печене XL Тава за печене
Приготвяне
Стъпка 1 /6
Нарежете блокчето тофу на "ребърца" с ширина 2 см и дебелина 2 см. Поставете ги между два слоя кухненска хартия, поставете тежест отгоре и ги оставете да се отцедят, докато приготвяте марината.
Стъпка 2 /6
Обелете и нарежете скилидките чесън и ги поставете в малък съд, в който парчетата тофу може да се поберат на един ред. Добавете барбекю соса, горчицата, соевия сос и водата. Разбъркайте и наредете парчетата тофу. Оставете ги да се мариноват в хладилник поне 2 часа.
Стъпка 3 /6
Обелете и нарежете картофите на 1 см кубчета. Измийте кубчетата, за да отстраните излишното нишесте и след това ги подсушете внимателно с кърпа. В тавата за печене добавете олиото, нарязаното на кубчета масло, стръкчетата мащерка, сол и черен пипер. Отгоре изсипете нарязаните на кубчета картофи.
Стъпка 4 /6
Поставете тавата за печене във вашия OptiGrill, преди да го включите. Затворете грила и го включете. Ръчният режим се активира автоматично. Изберете Червения цвят от настройките с бутон М и натиснете OK. След като загрее, гответе 15 минути, като разбъркате по средата на времето за готвене.
Стъпка 5 /6
Отворете грила в позиция за цяло ястие. Нагласете страничния термостат на позиция 4. Отцедете ребърцата от тофу и ги поставете върху плочата за 8 минути, като ги обръщате през 2 минути, така че да се изпекат от всички страни. Редовно разбърквайте картофите.
Стъпка 6 /6
Междувременно сложете маринатата да заври в малка тенджера, за да се получи сос с консистенция на сироп. Намажете с него грилованите парчета тофу и сервирайте с пържените картофи.