Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Рецепта на Tefal

Салата от алабаш и манго

ratings.0

-/5 -

  • Общо време 18мин.
  • Приготвяне
    15мин.
  • Приготвяне
    3мин.
  • Охлаждане
    0мин.

Съставки

4 порции

  • 4 бр. Малък алабаш с листа

  • 1 бр. Манго

  • 2 Бобени кълнове, шепа

  • 2 с.л. Сусамово олио

  • 4 с.л. Оризов оцет

  • 2 с.л. Печено сусамово семе

  • Сол

  • 2 с.л. Растително масло

  • 200 мл Вода

Приготвяне

Стъпка 1 /6

Пригответе съставките.

  • 4бр. Малък алабаш с листа
  • 1бр. Манго
  • 2 Бобени кълнове, шепа
  • 2с.л. Сусамово олио
  • 4с.л. Оризов оцет
  • 2с.л. Печено сусамово семе
  • Сол
  • 2с.л. Растително масло

Стъпка 2 /6

Измийте листата на колрабито и ги нарежете на ситно. Обелете колрабито и мангото. Нарежете ги на кубчета.

  • 4бр. Малък алабаш с листа
  • 1бр. Манго

Стъпка 3 /6

Налейте растителното масло в съда. Запържете листата на алабаша. Оставете ги настрани.

  • 4бр. Малък алабаш с листа
  • 2с.л. Растително масло

Стъпка 4 /6

Налейте в съда 200 мл вода и сложете нарязания на кубчета алабаш в кошничката за готвене на пара.

  • 4бр. Малък алабаш с листа

Стъпка 5 /6

Приготвяне под налягане: 3 минути

Стъпка 6 /6

Смесете съставките: алабаш, сол, бобени кълнове, манго, сусам, сусамово олио, оцет.

  • 4бр. Малък алабаш с листа
  • 1бр. Манго
  • 2 Бобени кълнове, шепа
  • 2с.л. Сусамово олио
  • 4с.л. Оризов оцет
  • 2с.л. Печено сусамово семе
  • Сол