Tefal
Tefal
Рецепта на Tefal

Салата от спанак

ratings.0

-/5 -

  • Общо време 20мин.
  • Приготвяне
    20мин.
  • Приготвяне
    0мин.
  • Охлаждане
    0мин.

Съставки

4 порции

  • 12 резена Бекон на ленти

  • 0.5 ч.ч. Ябълков оцет

  • 3 с.л. Олио от рапица

  • 1 ч.л. Захар

  • 0.25 ч.л. Горчица на прах

  • 450 г Спанак, нарязан или накъсан

  • 0.5 бр. Червен лук, нарязан на полумесеци

Приготвяне

Стъпка 1 /6

Използваме истински бекон в рецептата, но не много мазен.

Стъпка 2 /6

Запържете бекона на средно висока температура в тиган, за да стане хрупкав, като изливате често разтопената мазнина. Заделете 2 с.л. от мазнината.

Стъпка 3 /6

Подсушете бекона с кухненска хартия, за да отстраните цялата останала мазнина. Накъсайте с ръце бекона, като махнете всякаква останала видима мазнина, на парчетата, които трябва да са дълги около 2,5 см (ако използвате готов бекон, изрежете с ножица видимата мазнина).

Стъпка 4 /6

В малка купа сложете оцета, олиото, захарта, горчицата и 2-те ч.л. от мазнината, които запазихте и добре разбъркайте.

Стъпка 5 /6

Сложете спанака в купа за салата, добавете бекона и резените лук, излейте отгоре дресинга и размесете. Добавете сол и пипер на вкус. Гарнирайте с маслини.

Стъпка 6 /6

За друг вариант на тази салата добавете 200 мл сушени мандарини, портокали, 1/2 сирене фета, шепа суров белен слънчоглед или резени твърдо сварено яйце и крутони.