Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Рецепта на Tefal

Свински пържоли с чесново масло и фалафел с авокадо

ratings.0

-/5 -

  • Общо време 1ч. 5мин.
  • Приготвяне
    20мин.
  • Приготвяне
    15мин.
  • Охлаждане
    30мин.

Съвместими уреди (2)

Съставки

6 порции

  • 1.5 авокадо

  • 4.5 с.л. Лимонов сок

  • 3 с.л. Тахан

  • 13 cl вода

  • Сол

  • 1.5 авокадо

  • 390 г Консервиран нахут, изплакнат и отцеден

  • 6 стъбло, стрък Мента

  • 15 стъбло, стрък Кориандър

  • 3 скилидка Чесън

  • 3 ч.л. Лимонов сок

  • 1.5 ч.л. Сол

  • 75 г Брашно от нахут

  • 2 с.л. неутрална мазнина

  • 6 Свински пържоли с кост (около 800 г)

  • 1 ч.л. Червен пипер

  • 1 ч.л. кимион

  • 1 ч.л. Чесън на прах

  • 1 ч.л. провансалска подправка

  • Сол

  • 2 скилидка Чесън

  • 30 г размекнато масло

  • 2 с.л. Нарязан магданоз

Аксесоари

  • Тава за печене XL
    Тава за печене XL
  • Тава за печене
    Тава за печене

Приготвяне

Стъпка 1 /5

Пригответе фалафелите: смесете авокадото с нахута, листата мента и кориандъра, обелените и накълцани скилидки чесън, лимоновия сок, солта и две трети от брашното от нахут. Останалото брашно поръсете върху плота. От получената смес оформете 18 плоски топчета. Оставете ги да престоят 30 минути в хладилника.

  • 1.5 авокадо
  • 390г Консервиран нахут, изплакнат и отцеден
  • 6стъбло, стрък Мента
  • 15стъбло, стрък Кориандър
  • 3скилидка Чесън
  • 3ч.л. Лимонов сок
  • 1.5ч.л. Сол
  • 75г Брашно от нахут

Стъпка 2 /5

Намажете с мазнина свинските пържоли от двете страни. Смесете червения пипер, кимиона, чесъна на прах, провансалската подправка и солта. Поръсете свинските пържоли с микса от подправки. Разнесете ги, за да покрият добре пържолите. Обелете и нарежете скилидките чесън, смесете с размекнатото масло, накълцания магданоз и сол. Оставете настрана

  • 6 Свински пържоли с кост (около 800 г)
  • 1ч.л. Червен пипер
  • 1ч.л. кимион
  • 1ч.л. Чесън на прах
  • 1ч.л. провансалска подправка
  • Сол
  • 2скилидка Чесън
  • 30г размекнато масло
  • 2с.л. Нарязан магданоз

Стъпка 3 /5

Пригответе соса: смесете месестата част на авокадото с лимоновия сок, тахана, водата и солта.

  • 1.5 авокадо
  • 4.5с.л. Лимонов сок
  • 3с.л. Тахан
  • 13cl вода
  • Сол

Стъпка 4 /5

Подредете фалафелите в тавата за печене. Отворете грила в позиция за цяло ястие и поставете тавата за печене. завъртете копчето отстрани на позиция 4. След като загрее, поставете свинските пържоли върху грил плочата (ще трябва да ги разделите на две партиди) и гриловайте 5 минути. Обърнете свинските пържоли и фалафелите и гриловайте още 5 минути. Обърнете отново свинските пържоли, сложете върху всяка пържола по 1 супена лъжица чесън и подправено с магданоз масло и гответе още 5 минути.

  • Тава за печене XL

Стъпка 5 /5

Сервирайте свинските пържоли с фалафелите и гуакамолето.