Свинско задушено с тофу
Tefal
Рецепта на Tefal

Свинско задушено с тофу

Оценка пет звезди (средна)

-/5

  • Общо време 26мин.
  • Приготвяне
    15мин.
  • Приготвяне
    11мин.
  • Охлаждане
    0мин.

Съставки

6 порции

  • 900 г Свинско филе, на кубчета

  • 450 г Тофу, на кубчета от 2 см

  • 0.66 ч.л. Млян съчуански пипер

  • 1.5 с.л. Фъстъчено олио

  • 6 бр. Стрък зелен лук, нарязан на ивици

  • 4.5 с.л. Соев сос

  • 3 ч.л. Джинджифил, ситно нарязан

  • 1.5 с.л. Течен мед

  • 6 с.л. Оризов оцет

  • 115 мл Вода

  • Сол

Приготвяне

Стъпка 1 /8

Пригответе съставките.

Стъпка 2 /8

Измийте и накълцайте зеления лук.

Стъпка 3 /8

Измийте и нарежете джинджифил на тънки ивици.

Стъпка 4 /8

Излейте олиото в съда за готвене.

Стъпка 5 /8

Запържете лука, джинджифила и пипера. Запържете свинското от всички страни, ако е необходимо на порции.

Стъпка 6 /8

Смесете соев сос, оцет, мед и вода. Излейте сместа върху месото. Добавете тофу и разбъркайте.

Стъпка 7 /8

Време за приготвяне: 11 минути

Стъпка 8 /8

Сервирайте с ориз или зеленчуци.