Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Рецепта на Tefal

Свинско филе с клементини

ratings.0

-/5 -

  • Общо време 45мин.
  • Приготвяне
    30мин.
  • Приготвяне
    15мин.
  • Охлаждане
    0мин.

Съставки

6 порции

  • 1 Лук

  • 6 Клементини

  • 400 г Замразени зеленчуци, нарязани на жулиени

  • 600 г Свинско филе

  • Сол, черен пипер

  • 3 г Рас-ел-ханут

  • 3 с.л. Зехтин

  • 3 с.л. Телешки бульон на прах

  • 3 с.л. Мед

Приготвяне

Стъпка 1 /3

Обелете лука и клементините и размразете нарязаните на жулиени зеленчуци. Нарежете лука на ситно, а клементините - на дебели филийки. Поставете грил плочата в уреда и след това застелете купата с хартия за печене, като покриете стените.

  • 1 Лук
  • 6 Клементини
  • 400г Замразени зеленчуци, нарязани на жулиени

Стъпка 2 /3

Поставете лука и клементините в купата. Отгоре поставете филето, след което подправете със сол и черен пипер, поръсете с рас-ел-ханут и полейте всичко с олио. Ако разполагате с Easy Fry Oven & Grill 9 в 1, поставете лист хартия за печене върху грил плочата и поставете лука и клементините отгоре. Поставете филето отгоре, след което овкусете със сол и черен пипер, поръсете с рас-ел-ханут и полейте всичко с олио. Поставете грил плочата върху горния рафт на уреда и затворете вратата.

  • 600г Свинско филе
  • Сол, черен пипер
  • 3г Рас-ел-ханут
  • 3с.л. Зехтин

Стъпка 3 /3

Настройте посочения режим за 15 минути, като регулирате температурата на 170°C. Междувременно запържете зеленчуците в тигана и ги оставете настрана. Загрейте 150 мл вода и разтворете телешкия бульон. След като сварите месото в продължение на 10 минути, напръскайте го с телешкия сос, след което го намажете с меда. Продължете да готвите до приключване на програмата и сервирайте със зеленчуци.

  • 3с.л. Телешки бульон на прах
  • 3с.л. Мед