Свинско филе с клементини
- Общо време 45мин.
- 30мин.
Приготвяне - 15мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
6 порции
1 Лук
6 Клементини
400 г Замразени зеленчуци, нарязани на жулиени
600 г Свинско филе
Сол, черен пипер
3 г Рас-ел-ханут
3 с.л. Зехтин
3 с.л. Телешки бульон на прах
3 с.л. Мед
Приготвяне
Стъпка 1 /3
Обелете лука и клементините и размразете нарязаните на жулиени зеленчуци. Нарежете лука на ситно, а клементините - на дебели филийки. Поставете грил плочата в уреда и след това застелете купата с хартия за печене, като покриете стените.
Стъпка 2 /3
Поставете лука и клементините в купата. Отгоре поставете филето, след което подправете със сол и черен пипер, поръсете с рас-ел-ханут и полейте всичко с олио. Ако разполагате с Easy Fry Oven & Grill 9 в 1, поставете лист хартия за печене върху грил плочата и поставете лука и клементините отгоре. Поставете филето отгоре, след което овкусете със сол и черен пипер, поръсете с рас-ел-ханут и полейте всичко с олио. Поставете грил плочата върху горния рафт на уреда и затворете вратата.
Стъпка 3 /3
Настройте посочения режим за 15 минути, като регулирате температурата на 170°C. Междувременно запържете зеленчуците в тигана и ги оставете настрана. Загрейте 150 мл вода и разтворете телешкия бульон. След като сварите месото в продължение на 10 минути, напръскайте го с телешкия сос, след което го намажете с меда. Продължете да готвите до приключване на програмата и сервирайте със зеленчуци.