Скариди в мед и сос Срирача с пържен ориз
- Общо време 30мин.
- 15мин.
Приготвяне - 15мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
4 порции
За скаридите:
85 г Пчелен мед
50 г майонеза
2 ч.л. Сос Шрирача
1 с.л. Соев сос
1 Яйце
60 г брашно
450 г Скариди
1 с.л. Зехтин
Сол и пипер
За пържения ориз:
400 г Варен ориз
200 г Замразени зеленчуци (моркови, броколи, сладка царевица)
7 cl Соев сос
1 с.л. Мазнина
2 яйца
Приготвяне
Стъпка 1 /7
В купа смесете меда, майонезата, соса Срирача и соевия сос. Оставете настрана. Разбийте яйцето в дълбока чиния. Сложете брашното в друг дълбок съд. Потопете скаридите в яйцето и след това в брашното и ги наредете върху грил плочата в чекмедже 1, като ги притиснете силно. Намажете със зехтин.
Стъпка 2 /7
В купа смесете сварения ориз със зеленчуците, соевия сос и олиото. Сложете яйцата и разбъркайте отново.
Стъпка 3 /7
Включете уреда. Включете чекмедже 1. Изберете програма РИБА на 180°C за 12 минути. Поставете грил решетката в чекмедже 1. Включете чекмедже 2. Изберете режим MANUAL на 200°C за 15 минути. Извадете грил решетката от чекмедже 2 и сложете ориза в чекмеджето.
Стъпка 4 /7
Натиснете SYNC, така че готвенето и в двете чекмеджета да завърши по едно и също време.. Натиснете START, за да започне готвенето и в двете чекмеджета.
Стъпка 5 /7
По средата на времето за готвене разклатете чекмеджето, за да разбъркате пържения ориз.
Стъпка 6 /7
Проверете дали оризът е готов и продължете да готвите още няколко минути, ако е необходимо.
Стъпка 7 /7
Сервирайте скаридите с ориза. Опитайте ги с лют сос.