Супа от аспержи и маскарпоне
- Общо време 20мин.
- 15мин.
Приготвяне - 5мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
6 порции
30 Връхчета от зелени аспержи
3 Лукчета шалот
3 Картофи
750 мл Зеленчуков бульон (или вода)
150 г Маскарпоне
3 с.л. Черни маслини без костилки
3 Резена брезаола
Сол, пипер
Приготвяне
Стъпка 1 /6
Пригответе съставките.
Стъпка 2 /6
Обелете и нарежете на кубчета картофите.
Стъпка 3 /6
Отрежете 4-5 см от долната част на аспержите. Нарежете аспержите на парченца.
Стъпка 4 /6
Сложете парченцата аспержи, лукчетата шалот, картофите, бульона и маскарпонето в тигана.
Стъпка 5 /6
Приготвяне под налягане.
Стъпка 6 /6
Блендирайте и коригирайте овкусяването. Сервирайте с гарнитура от маслини и шунка.