Сьомга по средиземноморски и шишчета с артишок
- Общо време 28мин.
- 20мин.
Приготвяне - 8мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
4 порции
460 г Филе от сьомга без кожата
1.5 Био лимони
210 г Сърцевини от мини артишок в буркан (нетно тегло, отцедени)
1 скилидка Чесън
2 с.л. Нарязан магданоз
6 cl Зехтин
1 ч.л. Сол
Приготвяне
Стъпка 1 /3
Нарежете филетата от сьомга на кубчета с размери 2,5 см. Измийте и нарежете на ситно лимона. Направете шишчета, като редувате 3 кубчета сьомга с 2 парчета артишок и 3 резенчета лимон на всяко шишче.
Стъпка 2 /3
Обелете и намачкайте скилидките чесън, смесете с накълцания магданоз, зехтина и солта. Намажете шишчетата със соса.
Стъпка 3 /3
Отворете вашия Optigrill в позиция Барбекю. завъртете копчето отстрани на позиция 4. След като загрее, поставете шишчетата върху грил плочите и гриловайте 8 минути, като ги обърнете по средата на времето за готвене.