Такос с телешко
- Общо време 15мин.
- 5мин.
Приготвяне - 10мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
4 порции
0.5 с.л. Растително масло
500 г Постна телешка кайма
150 г Лук, ситно нарязан
30 г Подправки за такос
400 г Нарязани домати, консерва
1 с.л. Доматено пюре
100 мл Вода
Настъргано сирене
Сол, пипер
Питки за такос
Маруля
Приготвяне
Стъпка 1 /7
Пригответе съставките.
0.5с.л. Растително масло 500г Постна телешка кайма 150г Лук, ситно нарязан 30г Подправки за такос 400г Нарязани домати, консерва 1с.л. Доматено пюре 100мл Вода Настъргано сирене Сол, пипер Питки за такос Маруля
Стъпка 2 /7
Нарежете на ситно главите лук.
150г Лук, ситно нарязан
Стъпка 3 /7
Добавете зехтин в купата.
0.5с.л. Растително масло
Стъпка 4 /7
Запържете мляното месо и лука за 3 минути. Разбърквайте, за да разбиете бучките.
500г Постна телешка кайма 150г Лук, ситно нарязан
Стъпка 5 /7
Добавете останалите съставки (домати и вода). Подправете на вкус. Разбърквайте 1 минута.
400г Нарязани домати, консерва 100мл Вода
Стъпка 6 /7
Приготвяне под налягане.
Стъпка 7 /7
Сервирайте с питки за такос, настъргано сирене, маруля и сос салса.
Настъргано сирене Питки за такос Маруля