Такос с телешко
- Общо време 15мин.
- 5мин.
Приготвяне - 10мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
4 порции
0.5 с.л. Растително масло
500 г Постна телешка кайма
150 г Лук, ситно нарязан
30 г Подправки за такос
400 г Нарязани домати, консерва
1 с.л. Доматено пюре
100 мл Вода
Настъргано сирене
Сол, пипер
Питки за такос
Маруля
Приготвяне
Стъпка 1 /7
Пригответе съставките.
Стъпка 2 /7
Нарежете на ситно главите лук.
Стъпка 3 /7
Добавете зехтин в купата.
Стъпка 4 /7
Запържете мляното месо и лука за 3 минути. Разбърквайте, за да разбиете бучките.
Стъпка 5 /7
Добавете останалите съставки (домати и вода). Подправете на вкус. Разбърквайте 1 минута.
Стъпка 6 /7
Приготвяне под налягане.
Стъпка 7 /7
Сервирайте с питки за такос, настъргано сирене, маруля и сос салса.