Телешко филе с гъби и синьо сирене
- Общо време 15мин.
- 15мин.
Приготвяне - 0мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Открийте пълната гама
Показване на още - Открийте пълната гама -
Съставки
4 порции
4 филе Телешко
Сол и черен пипер
15 г Масло
250 г Гъби
2 скилидка Чесън
Сушена мащерка
2 с.л. балсамов оцет
50 мл магданоз
60 г Синьо сирене
Приготвяне
Стъпка 1 /5
Подсушете филетата с кухненска хартия. Подправете със сол и черен пипер.
Стъпка 2 /5
Включете грила. Изберете подходящата програма на вашия грил и натиснете OK. След това преминете към рецептата: Намажете с малко мазнина плочите на грила. След като предварителното загряване приключи, поставете месото върху грил плочата и затворете капака. Гответе, докато месото се изпече до предпочитаната от вас степен: много алангле, алангле, средно изпечено или добре изпечено. Сложете месото в чиния и го покрийте с фолио.
Стъпка 3 /5
Оставете месото за 5 минути преди да го сервирате.
Стъпка 4 /5
. Междувременно разтопете маслото в голям тиган с незалепващо покритие на средна температура. Добавете гъбите, чесъна, мащерката и солта и черния пипер. Оставете да се готви 5 минути, като разбърквате от време на време. След като гъбите се запържат добре, добавете балсамовия оцет, като постоянно разбърквате. Махнете съда от котлона веднага, добавете магданоза и разбъркайте добре.
Стъпка 5 /5
Когато телешките филета са готови, сложете върху тях гъбите и сервирайте. За финал поръсете с парченцата синьо сирене.