Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Рецепта на Tefal

Телешко филе с гъби и синьо сирене

ratings.0

-/5 -

  • Общо време 15мин.
  • Приготвяне
    15мин.
  • Приготвяне
    0мин.
  • Охлаждане
    0мин.

Съставки

4 порции

  • 4 филе Телешко

  • Сол и черен пипер

  • 15 г Масло

  • 250 г Гъби

  • 2 скилидка Чесън

  • Сушена мащерка

  • 2 с.л. балсамов оцет

  • 50 мл магданоз

  • 60 г Синьо сирене

Приготвяне

Стъпка 1 /5

Подсушете филетата с кухненска хартия. Подправете със сол и черен пипер.

  • 4филе Телешко
  • Сол и черен пипер

Стъпка 2 /5

Включете грила. Изберете подходящата програма на вашия грил и натиснете OK. След това преминете към рецептата: Намажете с малко мазнина плочите на грила. След като предварителното загряване приключи, поставете месото върху грил плочата и затворете капака. Гответе, докато месото се изпече до предпочитаната от вас степен: много алангле, алангле, средно изпечено или добре изпечено. Сложете месото в чиния и го покрийте с фолио.

Стъпка 3 /5

Оставете месото за 5 минути преди да го сервирате.

Стъпка 4 /5

. Междувременно разтопете маслото в голям тиган с незалепващо покритие на средна температура. Добавете гъбите, чесъна, мащерката и солта и черния пипер. Оставете да се готви 5 минути, като разбърквате от време на време. След като гъбите се запържат добре, добавете балсамовия оцет, като постоянно разбърквате. Махнете съда от котлона веднага, добавете магданоза и разбъркайте добре.

Стъпка 5 /5

Когато телешките филета са готови, сложете върху тях гъбите и сервирайте. За финал поръсете с парченцата синьо сирене.

  • 15г Масло
  • 250г Гъби
  • 2скилидка Чесън
  • Сушена мащерка
  • 2с.л. балсамов оцет
  • 50мл магданоз
  • 60г Синьо сирене