Торта с бананова кора
- Общо време 1ч.
- 20мин.
Приготвяне - 40мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
2 порции
60 г Нарязана кора от био банан
0.25 бр. Био лимон, без семки, нарязан
60 г Захар
1 бр. Яйце
50 мл Неутрално олио
60 г Брашно от мека пшеница
5 г Натриев бикарбонат
0.5 Щипка сол
0.5 ч.л. Мляна канела
Форма за кейк
200 мл Вода
Приготвяне
Стъпка 1 /5
Пригответе съставките.
60г Нарязана кора от био банан 0.25бр. Био лимон, без семки, нарязан 60г Захар 1бр. Яйце 50мл Неутрално олио 60г Брашно от мека пшеница 5г Натриев бикарбонат 0.5 Щипка сол 0.5ч.л. Мляна канела
Стъпка 2 /5
Смесете добре банановата кора, яйцата, захарта, солта и лимона. Добавете олиото, а след това смесените сухи съставки и блендирайте.
60г Нарязана кора от био банан 0.25бр. Био лимон, без семки, нарязан 60г Захар 1бр. Яйце 50мл Неутрално олио 60г Брашно от мека пшеница 5г Натриев бикарбонат 0.5 Щипка сол 0.5ч.л. Мляна канела
Стъпка 3 /5
Поставете хартия за печене върху дъното на форма. Излейте сместа. Покрийте с опаковъчно фолио и гответе на пара с 200 мл вода в съда.
Стъпка 4 /5
Приготвяне под налягане: 40 минути
Стъпка 5 /5
Извадете формата. Обърнете тортата. Сервирайте топла или студена..