Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Рецепта на Tefal

Торта с бананова кора

ratings.0

-/5 -

  • Общо време 1ч.
  • Приготвяне
    20мин.
  • Приготвяне
    40мин.
  • Охлаждане
    0мин.

Съставки

2 порции

  • 60 г Нарязана кора от био банан

  • 0.25 бр. Био лимон, без семки, нарязан

  • 60 г Захар

  • 1 бр. Яйце

  • 50 мл Неутрално олио

  • 60 г Брашно от мека пшеница

  • 5 г Натриев бикарбонат

  • 0.5 Щипка сол

  • 0.5 ч.л. Мляна канела

  • Форма за кейк

  • 200 мл Вода

Приготвяне

Стъпка 1 /5

Пригответе съставките.

  • 60г Нарязана кора от био банан
  • 0.25бр. Био лимон, без семки, нарязан
  • 60г Захар
  • 1бр. Яйце
  • 50мл Неутрално олио
  • 60г Брашно от мека пшеница
  • 5г Натриев бикарбонат
  • 0.5 Щипка сол
  • 0.5ч.л. Мляна канела

Стъпка 2 /5

Смесете добре банановата кора, яйцата, захарта, солта и лимона. Добавете олиото, а след това смесените сухи съставки и блендирайте.

  • 60г Нарязана кора от био банан
  • 0.25бр. Био лимон, без семки, нарязан
  • 60г Захар
  • 1бр. Яйце
  • 50мл Неутрално олио
  • 60г Брашно от мека пшеница
  • 5г Натриев бикарбонат
  • 0.5 Щипка сол
  • 0.5ч.л. Мляна канела

Стъпка 3 /5

Поставете хартия за печене върху дъното на форма. Излейте сместа. Покрийте с хартия за печене и гответе на пара с 200 мл вода в съда.

Стъпка 4 /5

Приготвяне под налягане: 40 минути

Стъпка 5 /5

Извадете формата. Обърнете тортата. Сервирайте топла или студена..