Традиционна панакота
Tefal
Рецепта на Tefal

Традиционна панакота

ratings.0

-/5 -

  • Общо време 19мин.
  • Приготвяне
    10мин.
  • Приготвяне
    9мин.
  • Охлаждане
    0мин.

Съставки

2 порции

  • 70 мл Мляко

  • 130 мл Нискомаслена сметана

  • 10 г Захар

  • 25 г Белтъци

  • 0.33 Шушулка ванилия, остъргана

  • 2 бр. Рамекини 140 мл

  • 1 Кръг хартия за печене

  • 200 мл Вода

Приготвяне

Стъпка 1 /5

Пригответе съставките.

Стъпка 2 /5

Смесете белтъци, захар и ванилия. Добавете мляко и сметана. Разпределете сместа в рамекините.

Стъпка 3 /5

Покрийте ги с хартия за печене. Поставете хартията в купата. Добавете 200 мл вода. Сложете рамекините в купата.

Стъпка 4 /5

Време за приготвяне: 9 мин.

Стъпка 5 /5

Продупчете хартията на всеки рамекин. Охлаждайте ги поне 2 часа, преди да сервирате.