Традиционна панакота
- Общо време 19мин.
- 10мин.
Приготвяне - 9мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
2 порции
70 мл Мляко
130 мл Нискомаслена сметана
10 г Захар
25 г Белтъци
0.33 Шушулка ванилия, остъргана
2 бр. Рамекини 140 мл
1 Кръг хартия за печене
200 мл Вода
Приготвяне
Стъпка 1 /5
Пригответе съставките.
Стъпка 2 /5
Смесете белтъци, захар и ванилия. Добавете мляко и сметана. Разпределете сместа в рамекините.
Стъпка 3 /5
Покрийте ги с опаковъчно фолио. Поставете хартията в купата. Добавете 200 мл вода. Сложете рамекините в купата.
Стъпка 4 /5
Време за приготвяне: 9 мин.
Стъпка 5 /5
Продупчете фолиото на всеки рамекин. Охлаждайте ги поне 2 часа, преди да сервирате.