Tefal
Tefal
Рецепта на Tefal

Треска по средиземноморски

ratings.0

-/5 -

  • Общо време 25мин.
  • Приготвяне
    15мин.
  • Приготвяне
    10мин.
  • Охлаждане
    0мин.

Съставки

6 порции

  • 6 Филе от атлантическа треска (около 150 г всяко)

  • 75 г Черни маслини без костилки

  • Кора и сок от един лимон

  • 1.5 ч.л. Чили на прах

  • 2 скилидка Накълцан чесън

  • 15 cl Балсамов оцет

  • 1 ч.л. Зехтин

  • Сол и пипер

Приготвяне

Стъпка 1 /5

Нарежете маслините. В малка купа смесете маслините с лимоновата кора, чилито на прах, чесъна, балсамовия оцет и зехтина. Подправете със сол и черен пипер.

  • 75г Черни маслини без костилки
  • Кора и сок от един лимон
  • 1.5ч.л. Чили на прах
  • 2скилидка Накълцан чесън
  • 15cl Балсамов оцет
  • 1ч.л. Зехтин
  • Сол и пипер

Стъпка 2 /5

Намажете атлантическата треска с лимонов сок и зехтин.

  • 6 Филе от атлантическа треска (около 150 г всяко)

Стъпка 3 /5

Включете уреда. Включете чекмедже 1. Изберете програма РИБА на 180°C за 10 минути. Покрийте грил решетката на чекмедже 1 с алуминиево фолио и сложете рибата отгоре. Включете чекмедже 2. Изберете програма РИБА на 180°C за 10 минути. Покрийте грил решетката на чекмедже 2 с алуминиево фолио и сложете рибата отгоре. Натиснете START, за да започне готвенето.

Стъпка 4 /5

Уверете се, че рибата е добре изпечена. Нужното време за готвене може да варира в зависимост от размера на парчетата. Увеличете времето с още една минута, ако е необходимо, докато месото започне да се раздробява лесно с вилица.

Стъпка 5 /5

Сервирайте атлантическата треска с микса с маслини. Сервирайте с пържени пръчици от тиквички.