Треска по средиземноморски
- Общо време 25мин.
- 15мин.
Приготвяне - 10мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
6 порции
6 Филе от атлантическа треска (около 150 г всяко)
75 г Черни маслини без костилки
Кора и сок от един лимон
1.5 ч.л. Чили на прах
2 скилидка Накълцан чесън
15 cl Балсамов оцет
1 ч.л. Зехтин
Сол и пипер
Приготвяне
Стъпка 1 /5
Нарежете маслините. В малка купа смесете маслините с лимоновата кора, чилито на прах, чесъна, балсамовия оцет и зехтина. Подправете със сол и черен пипер.
Стъпка 2 /5
Намажете атлантическата треска с лимонов сок и зехтин.
Стъпка 3 /5
Включете уреда. Включете чекмедже 1. Изберете програма РИБА на 180°C за 10 минути. Покрийте грил решетката на чекмедже 1 с алуминиево фолио и сложете рибата отгоре. Включете чекмедже 2. Изберете програма РИБА на 180°C за 10 минути. Покрийте грил решетката на чекмедже 2 с алуминиево фолио и сложете рибата отгоре. Натиснете START, за да започне готвенето.
Стъпка 4 /5
Уверете се, че рибата е добре изпечена. Нужното време за готвене може да варира в зависимост от размера на парчетата. Увеличете времето с още една минута, ако е необходимо, докато месото започне да се раздробява лесно с вилица.
Стъпка 5 /5
Сервирайте атлантическата треска с микса с маслини. Сервирайте с пържени пръчици от тиквички.